Benestar | Viure a Tiana

El parc de Can Puigcarbó es convertirà en un espai “biosaludable”

Les obres del nou espai ja han començat i s'allargaran fins a final d'estiu / Alexia Guilera

Seguirà sent un parc però ampliarà el seu mobiliari per passar a ser un lloc on practicar diversos tipus d'activitat física, amb diferents intensitats i per a totes les edats. També s'instal.larà un escenari de fusta fixe.

Alèxia  Guilera | 21/07/2017 a les 14:02 0
 

El parc de Can Puigcarbó, a la cruïlla de Joan Garí amb la Riera de Tiana, canviarà radicalment el seu aspecte actual. Després de l’estiu passarà  a ser un espai biosaludable, és a dir, seguirà sent un parc però ampliarà el seu mobiliari per passar a ser un lloc on practicar diversos tipus d’activitat física, amb diferents intensitats i per a totes les edats. La regidora d’Urbanisme, Núria Garcia, ho explica:

 

Així, el nou espai hi haurà mobiliari per fer gimnàstica cardiosaludable, aparells per fomentar la força muscular o, també, tota una zona també amb aparells adaptats a que els infants puguin fer exercicis. Aquest mobiliari serà nou, ja que l’anterior no és especialment esportiu. Els antics gronxadors aniran a un petit parc infantil que s’està fent ja aquests dies a la zona de La Bòbila, al final del carrer Matas, entre Tiana i Montgat.

També s’instal.larà una plataforma fixa de fusta, tocant a Joan Garí, que servirà per fer-hi activitats a l’aire lliure: des de classes dirigides de ioga o zumba fins a espectacles o actes públics. Al terra de la part central del parc es farà una cinta de formigó acolorit de 50 metres de llarg, que servirà per entrenar fent petites carreres. El renovat espai vol ser un punt de trobada d’esportistes a Tiana:

 

Al final de l’actual tram d’escales del parc es construirà un banc format per un llarg mur ondulant de pedra. Tindrà una funció important:

 

Part del mobiliari esportiu que s’intal.larà a Can Puigcarbó prové de l’espai esportiu que hi havia hagut al centre del poble, al lloc on ara hi ha instal.lat el vagó restaurat del tramvia.

El nou Parc de Can Puigcarbó significa, valora Garcia, recuperar un espai que dóna nova vida a una zona del poble una mica allunyada del centre:

 

Al parc, que serà una realitat aquesta tardor, es plantaran nombrosos arbustos amb la idea d’ “entapissar” l’espai.

Alèxia  Guilera