Medi Ambient

El Parc de la Serralada de Marina reforça la senyalització de l’ús de la bicicleta

Foto d'arxiu. / martalopez

Entitats, ajuntaments i particulars ho van demanar arran de diversos accidents en zones de difícil accés i per la utilització d'algunes zones per grups escolars

Marta  López | 26/02/2021 a les 16:01 0
 

A finals de l’any 2020 van tenir lloc diversos accidents greus de ciclistes a zones de difícil accés de la Serralada de Marina. En concret, a Tiana es van produir dos accidents amb una setmana de diferència, el 25 i el 31 d’octubre, i un altre el 31 de desembre.

En tots els casos es va necessitar l’actuació dels Serveis d’Emergències Mèdiques i l’evacuació en helicòpter dels accidentats. Aquest és el motiu principal que ha portat a entitats, ajuntaments i particulars a demanar al Parc de la Serralada de Marina que reforcés la senyalització de l’ús de la bicicleta, juntament amb l’inici d’activitats escolars que tindran lloc al parc.

Des de la Xarxa de Parcs ja es va alertar durant l’estiu de l’alta freqüentació de persones i d’esportistes, sobretot de ciclistes, una afluència que s’ha mantingut durant el confinament municipal i comarcal.

Així doncs, el Parc de la Serralada de Marina ha iniciat un nou reforç de la senyalització de l’ús de la bicicleta així com d’algunes zones on s’han fet tasques de regeneració d’erosió, com la zona de Nou Pins a Tiana.

Tal com recorda el mateix parc, el Pla especial de protecció i millora del sector sud de la Serralada de Marina assenyala que només es permet l’ús de la bicicleta en carreteres, pistes forestals o camins de passejada de més de tres metres d’amplada. A més, la velocitat màxima per pistes és de 20 km/h i és obligatori respectar la preferència de vianants.

Marta López
Marta  López