Cultura | Entitats | Esports

El patinatge ho és tot

Fotografia de família del Club Patinatge de Tiana, aquest diumenge / Marc Brugat Segales

El Club Patinatge de Tiana ha celebrat els seus 40 anys amb diversos actes al Parc de l'Antic Camp de Futbol.

Marc  Brugat Segalés | 13/05/2018 a les 14:32 0
 

Quan faltaven 10 minuts per dos quarts d’una del migdia ha començat l’acte de celebració dels 40 anys del Club de Patinatge de Tiana. El matí ha començat amb pluges, que han obligat a assecar la pista del Parc de l’Antic Camp de Futbol amb baietes i papers de diari. Minuts abans de l’inici de l’esdeveniment ha sortit el sol i la festa ha transcorregut amb normalitat.

Gairebé 90 patinadors i patinadores han protagonitzat el show d’obertura i tancament de la celebració: unes coreografies pensades especialment per aquest acte. El club també ha delectat el públic amb l’espectable que el Grup de Show va dur al Campionat d’Espanya d’Alcoi fa només uns mesos. També ha sorprès amb una actuació improvisada d’antigues patinadores mares de les actuals membres del club tianenc.

L’Ajuntament ha volgut obsequiar el Club Patinatge Tiana amb una pancarta gegant que anirà penjada al pavelló municipal. També els ha regalat la signatura dels tres fundadors del Club al Llibre d’Honor del Consistori.

Coreografia del Grup de Show / Marc Brugat Segalés

Hem parlat amb algunes d’aquestes mares que han actuat avui. La Sandra, l’Helena i la Georgina recorden amb nostàlgia l’època en què patinaven, tot i que els equipaments del Club al seu inici eren bastant precaris, asseguren:

 

El comú denominador dels nois i noies protagonistes de l’acte d’avui era l’amor pel patinatge. Per això la frase més repetida ha estat “el patinatge ho és tot”.

Aquest és el cas de tres patinadores del Grup de Show: l’Alba, la Maria i la Quer, que ens han explicat què significa el patinatge per elles.

 

També ens han parlat de l’experiència que els va suposar participar recentment al Campionat d’Espanya d’Alcoi:

 

Després d’haver arribat fins aquí, el que volen és seguir creixent.

 

Dos dels entrenadors del Grup de Show ens han explicat perquè el club comença ara a interessar-se per la competició:

 

Una de les fundadores i actual presidenta del Club Patinatge Tiana, la Consol Rosés, ja és tota una institució del patinatge al poble perquè, a diferència dels altres dos fundadors, en Jaume Garrit i l’Assumpció Llagostera, ella mai s’ha desvinculat del patinatge. La Consol ens ha explicat perquè va decidir crear el Club Patinatge de Tiana i què ha significat per ella.

 

L’emoció també ha estat una de les protagonistes de la jornada. La Consol ens parla del que ha sentit quan ha vist actuar les antigues patinadores.

 

El Club Patinatge de Tiana espera seguir creixent durant molts anys més. Tot just ara comença a fer-se lloc a les competicions estatals i encara els queda molt camí per recórrer.

Marc Brugat Segalés
Marc  Brugat Segalés