Política

El PDeCat, sorprès per un tuit d’Isaac Salvatierra sobre els Vessants 2

Terrenys dels Vessants 2 on es volen fer els habitatges socials. / Alexia Guilera

El regidor "Gemi" Galceran afirma que els hi ha sabut greu que el candidat de Junts hagi afirmat que el seu partit ha intentat afavorir als promotors del pla parcial.

Marta  López | 25/03/2019 a les 18:32 0
 

La setmana passada, el candidat de Junts per Tiana a les eleccions municipals, Isaac Salvatierra, va publicar al seu perfil de Twitter un fil on recollia un seguit d’articles que havia escrit al llarg d’aquesta legislatura. Un d’ells feia referència a la promoció d’habitatges socials dels Vessants 2:

En resposta a aquestes declaracions, el regidor del PDeCat-DC, Josep Maria Galceran, afirma que els hi ha sabut greu que el candidat de Junts hagi fet una afirmació com aquesta, assegurant que el seu partit ha intentat afavorir als promotors del pla parcial, cosa que no és certa, diu:

 

És per això que Galceran ha volgut aclarir l’assumpte explicant la seva versió dels fets. Per fer-ho s’ha remuntat a l’any 2008, quan CiU estava al capdavant de l’Ajuntament:

 

Des de llavors, i a causa de problemes interns dels promotors, el pla parcial va quedar parat:

 

Tot i això, l’equip de govern actual va voler tirar endavant el projecte dels habitatges socials en els terrenys que tenia cedits, malgrat no poder urbanitzar la zona. En l’article a què el mateix Salvatierra feia referència en el tuit, el portaveu de Junts escrivia que “Com que els propietaris, o sigui la junta de compensació, bàsicament el banc dolent, la sareb (que és qui té la majoria dels terrenys) no volen fer els carrers fins que no s’activi el pla urbanístic, doncs han trobat la solució més barroera possible. Fer els pisos socials sense que es facin els carrers”. Així ho explica en Gemi Galceran:

 

La solució que donaven, per evitar construir carrers nous, era accedir als habitatges a través del Camí de Can Besora. Una solució amb la qual els veïns i veïnes de la zona no van estar d’acord i així ho van manifestar en plens i reunions durant dos mesos. Davant d’aquesta situació, Galceran explica quin va ser el paper del PDeCat-DC:

 

Finalment, la solució va ser la construcció d’un nou carrer per tal que, com a mínim, es pogués accedir a 2 dels 4 blocs de pisos previstos des de l’avinguda Lluís Companys, i als altres 2 des del camí de Can Besora.

Per dur a terme la construcció d’aquest nou vial que connectarà l’Avinguda Lluís Companys i el camí de Can Besora, l’Ajuntament havia d’avançar els diners a la Junta de Compensació per poder construir-lo. Uns diners que, a mesura que es vagi construint el nou carrer, es retornaran  al consistori. Aquesta solució es va aprovar per unanimitat en el ple del juliol.

Marta López
Marta  López