Solidaritat

L’Ajuntament de Tiana s’adhereix a la declaració d’alcaldes i alcaldesses de Colònia

/ martalopez

Amb motiu del 30 aniversari de la Convenció sobre els Drets de l'Infant d’UNICEF, el passat mes d’octubre es van reunir alcaldes de tot el món en la primera Cimera Internacional de Ciutats Amigues de la Infància a Colònia.

Marta  López | 05/11/2019 a les 11:46 0
 

El ple de novembre ha aprovat per unanimitat l’adhesió de l’Ajuntament de Tiana a la Declaració d’Alcaldes i Alcaldesses de Colònia.

L’any 1996, UNICEF va llançar la iniciativa mundial de Ciutats Amigues de la Infància juntament amb els governs locals com a estratègia per fer realitat en l’àmbit local la Convenció sobre els Drets de l’Infant. Amb motiu del 30 aniversari d’aquesta convenció, que va tenir lloc el 20 de novembre del 1989, el passat mes d’octubre es van reunir alcaldes de tot el món en la primera Cimera Internacional de Ciutats Amigues de la Infància organitzada per l’UNICEF i la ciutat de Colònia, a Alemanya. La cimera va finalitzar amb una Declaració d’Alcaldes i Alcaldesses on s’assumeix el compromís amb aquesta convenció.

Tiana compta amb el reconeixement com a Ciutat Amiga de la Infància des de l’any 2016. És per això que, amb aquesta proposta d’acord, des de l’Ajuntament consideren rellevant que en aquest 30 aniversari de la Convenció sobre els Drets de l’Infant es renovi el compromís amb aquest marc de dret de la infància.

Amb el vot positiu de tots els regidors i regidores presents en el ple, l’alcaldessa, Marta Martorell, va anunciar que el pròxim 26 de novembre es procedirà a fer la signatura de l’acord a Madrid, per tal que quedi palès el compromís de l’Ajuntament de Tiana amb els drets dels infants.

Marta López
Marta  López