Urbanisme

El ple aprova el projecte dels habitatges socials als Vessants-2

Ple ordinari de gener del 2018 / Alexia Guilera

Hi han votat a favor, a més del PSC, el PP i el PDeCat-DC, en contra la resta de grups: Junts, ERC i la CUP. Tots s'ha queixat de manca d'informació del projecte.

Alèxia  Guilera | 09/01/2018 a les 21:59 0
 

El ple ha aprovat tirar endavant els 84 habitatges socials que es volen fer als Vessants 2. També s’ha aprovat el conveni de col.laboració entre l’Ajuntament i la cooperativa Fem Ciutat, l’entitat encarregada de la promoció dels nous habitatges socials. Hi han votat a favor, amés del PSC, el PP i el PDeCat-DC, en contra la resta de grups: Junts, ERC i la CUP. Tots s’ha queixat de manca d’informació del projecte.

També s’ha aprovat modificar l’actual pla parcial en aquesta zona i constituir el Consell Municipal de l’Habitatge, que vetllarà per la selecció de les persones beneficiàries d’aquestes noves vivendes.

Olga Rué del PDeCat-DC, ha explicat per què hi han votat a favor:

 

Àlex Rosa portaveu de la CUP ha demanat més informació, informació que el seu grup necessita per poder dir sí. Sense saber-la, ha dit, hi votaran en contra:

 

Junts per Tiana tampoc té prou informació sobre aquest projecte, ha dit, per això també hi han votat en contra. Salvatierra ha recordat que l’equip de govern ja no té majoria i que, per tant, no poden informar l’oposició del projecte d’habitatge social 5 dies abans:

 

Junts ha demanat, també que el regidor Josep Maria “Gemi” Galceran s’abstingui en la votació d’aquest punt perquè part dels terrenys són de la seva propietat i, assenyala Junts, és doncs part interessada. En aquest punt, Ester Pujol ha decidit interrompre el ple, per parlar d’aquest aspecte amb la portaveu del PDeCat-DC, Olga Rué. Poc després, però, l’alcaldessa ha anunciat que es votarà per grups i que no procedeix, ha remarcat, el vot individual. Àlex Rosa ha dit que èticament sí que caldria que Galceran no votés aquest punt en ser part interessada.

El regidor del PP, Diego Parra, ha dit que amb aquest conveni amb la cooperativa Fem Ciutat l’Ajuntament no tindrà diners en efectiu:

 

Núria Garcia, regidora d’Urbanisme, finalment, ha dit que fer habitatge de lloguer a Tiana era un compromís, important, del seu programa electoral. Ha recordat que no era fàcil poder-ne fer. Ha demanat que es treballi conjuntament per fer les bases d’accés i ha remacat que tots els habitatges seran socials, no sols la part de lloguer de l’Ajuntament:

 

La regidora d’Urbanisme també ha recordat que el preu del m2 d’aquest tipus d’habitatge ja està establert i que l’Ajuntament no pot hi pot influir.

Àlex Rosa, de la CUP, ha demanat de nou si hi haurà habitatges de lloguer social en funció de la renda i si Fem Ciutat -a qui ha qualificat de falsa cooperativa- tindrà beneficis. Garcia li ha respost que sí, però que seran beneficis que es reinvertiran al propi projecte.

Isaac Salvatierra ha dit que tampoc veu clar el conveni amb Fem Ciutat. Per això ha demanat una sessiómunicipal per aclarir dubtes d’aquest projecte:

Des d’Esquerra s’ha aclarit que volen habitatge social però que hi ha aspectes que no veuen clars, com la baixa quantitat de vivendes de lloguer social. Ricard Fabra:

 

L’alcaldessa Ester Pujol ha dit que no és cert que l’oposició hagi tingut poc temps per informar-se del projecte ni que hi hagi interessos particulars:

 

Els nous habitatges s’adaptaran al fort pendent del terreny dels Vessants. Tindran planta baixa, pis i àtic. Un cop aconseguit aquest sí del ple manca el vist-i-plau de la Generalitat i, aleshores, ja podrà començar la construcció.

Alèxia  Guilera