Medi Ambient

El ple aprova per unanimitat la moció del PSC per eliminar els plàstics d’un sol ús

/ martalopez

Tant l'equip de govern com Junts per Tiana van fer aportacions que es van incloure, com el compromís de nomenar Tiana vila sense plàstic.

Marta  López | 05/11/2019 a les 12:14 0
 

El ple de novembre ha aprovat per unanimitat la moció dels Socialistes de Tiana per eliminar els plàstics d’un sol ús en els edificis municipals i a les activitats organitzades per l’ens públic. La moció insta a l’Ajuntament a que tota activitat organitzada directament pel consistori tingui prohibit utilitzar plàstic d’un sol ús a partir de l’any 2020, en consonància amb les directives europees.

També demana que en dependències i serveis municipals, així com esdeveniments organitzats o on col·labori l’Ajuntament, es faci servir vaixella reutilitzable o en tot cas biodegradable, s’eviti sempre que es pugui l’aigua envasada i s’eliminin els gots de plàstic d’un sol ús. En el seu lloc, s’apostarà per gots de vidre, plàstic dur reutilitzable i de compostatge.

A més, també demanen que l’Ajuntament promogui aquesta iniciativa entre els comerços i diferents serveis públics com ambulatoris, escoles, etc. De la mateixa manera, volen que col·labori amb les entitats per tal que incorporin mesures d’eliminació dels plàstics d’un sol ús en les seves activitats.

Davant d’aquesta proposta, l’alcaldessa de Tiana, Marta Martorell, va suggerir que s’afegís un nou punt per ampliar aquesta moció més enllà de l’Ajuntament, on es comprometessin entre tots a fer de Tiana una Vila sense plàstic:

 

La regidora Marta Guàrdia, de Junts per Catalunya Tiana, i el portaveu d’Esquerra, Àlex Robles, van manifestar el seu suport a estendre la moció a tot el poble:

 

El portaveu de Junts per Tiana, Isaac Salvatierra, també va donar suport a la decisió i va demanar que la moció també contemplés assumptes com introduir criteris ambientals de la reducció de plàstic en les contractacions per part de l’Ajuntament o tenir un criteri de corresponsabilitat amb les entitats del poble:

 

El portaveu del PSC, Albert Sales, va valorar positivament les aportacions i va explicar que la intenció d’aquesta moció era començar a fer pedagogia des de la mateixa institució de cara a la ciutadania:

 

En aquesta línia, en consonància amb l’aposta dels socialistes per l’emergència climàtica, també van presentar una moció per demanar una revista municipal sostenible i pràctica, que també es va aprovar. Tots els grups municipals van estar d’acord a tendir cap a un mitjà multiplataforma.

Marta López
Marta  López