Ajuntament

El ple aprova per unanimitat iniciar l’agermanament amb la Tiana de Sardenya

En Ferran Almeida, al capdavant del Comissionat d'Alcaldia per l'agermanament amb Tiana, al ple d'aquest dimarts. Foto: Àlex Arbiol. / martalopez

Això quedarà en mans del Comissionat d'Alcaldia liderat per Ferran Almeida, el qual ja va intervenir en les primeres comunicacions amb la vila italiana durant l’any 1996 i que ha mantingut el contacte amb ells durant tot aquest temps.

Marta  López | 05/12/2018 a les 12:25 0
 

El ple de desembre ha aprovat per unanimitat l’inici de les gestions necessàries per fer efectiu l’agermanament amb el municipi de Tiana, a Sardenya, un poblet de poc més de 500 habitants, essencialment rural, ubicat a la província del Nuoro.

Això quedarà en mans del Comissionat d’Alcaldia liderat per Ferran Almeida, el qual ja va intervenir en les primeres comunicacions amb la vila italiana durant l’any 1996 i que ha mantingut el contacte amb ells durant tot aquest temps. Des del Comissionat, format per vilatans que participen de forma voluntària, sortiran idees de projectes per dur a terme, tal com va explicar l’alcaldessa, Ester Pujol:

 

En aquesta línia, el portaveu de Junts Tiana, Isaac Salvatierra, va demanar que el Comissionat s’ompli de contingut i que funcioni de baix a dalt:

 

L’alcaldessa va recordar que ja s’ha celebrat la primera reunió del Comissionat i que està obert a tothom qui vulgui participar i aportar idees:

 

Les dues Tianes van conèixer-se ara fa 22 anys arran d’un intercanvi de mestres, pares i alumnes de l’Escola Lola Anglada. Es van produir contactes i visites recíproques de tianencs i tianenques d’ambdós municipis i, a dia d’avui, es vol recuperar aquest contacte per potenciar i incrementar la cooperació entre els dos pobles.

Marta López
Marta  López