Ajuntament | Política

El ple de desembre aprova totes les propostes per unanimitat excepte la reprovació

/ martalopez

La moció de reprovació del regidor Albert Sales per les seves paraules sobre l’accessibilitat universal durant el ple de novembre només va rebre el suport de Junts per Tiana.

Marta  López | 02/12/2020 a les 16:19 0
 

Unanimitat en l’aprovació de les propostes d’acord del ple de desembre. Tots els punts de l’ordre del dia es van aprovar amb el vot positiu dels quatre grups municipals, excepte un: la moció presentada per Junts per Tiana de reprovació del regidor Albert Sales per les seves paraules sobre l’accessibilitat universal durant el ple de novembre. La moció només va rebre el suport de l’agrupació d’electors.

El primer tinent d’alcalde va reconèixer que el to que havia utilitzat no havia sigut el correcte, fruit del cansament, i va reiterar que la seva intervenció no anava dirigida contra el regidor Jordi Marí:

 

El portaveu de Junts per Tiana, Isaac Salvatierra, va agrair el to de les disculpes, però va dir que el cansament no justificaven les paraules que havia pronunciat:

 

A més, va afegir que li feien més mal “alguns silencis”:

 

El regidor Jaume Darbra va dir que l’equip de govern s’havia reunit aquella mateixa nit per tractar el tema:

 

L’alcaldessa de Tiana, Marta Martorell, va dir que la feina que feia el regidor Albert Sales no es podia tirar per terra per culpa d’un moment de tensió com el del ple passat:

 

Per altra banda, entre les propostes aprovades es troba la ratificació del Decret d’Alcaldia aprovat amb motiu del Dia Universal dels Drets dels Infants, on es donava visibilitat i difusió del treball que es fa a Tiana i les mesures que l’Ajuntament es compromet a fer dirigides als infants i adolescents.

Per exemple, entre les mesures que es recullen es troben l’anàlisi de l’impacte de la Covid-19 sobre la infància i l’adolescència, que el treball de l’administració en la resposta a la crisi i la posterior recuperació tingui en compte els efectes sobre els infants i adolescents i la incorporació a la planificació urbana i en les estratègies de mobilitat d’un enfocament d’infància i de sostenibilitat.

Tot i que Junts per Tiana va votar a favor de la ratificació, la regidora Susanna Capell va voler fer un toc d’atenció a l’equip de govern per la tendència a fer manifestos generalistes. A més, a part de les mesures especificades a l’acord, també va posar exemples concrets de què s’havia de millorar a Tiana en relació amb els drets dels infants:

 

Capell va aprofitar el debat d’aquesta ratificació per dir que l’alcaldessa no havia comptat amb la resta de regidors i regidores del consistori per l’acte institucional del 20N:

 

També es va aprovar la proposta d’acord de reconeixement i declaració de la unitat de la llengua catalana. En aquest cas, el portaveu dels Socialistes de Tiana, Albert Sales, va puntualitzar que, tot i que donaven suport a l’acord, no volien obrir un debat innecessari entorn de la unitat de la llengua catalana perquè això donaria ales a qui ho nega:

 

Les dues últimes propostes d’acord que han rebut el suport de tots els grups són la petició de la Unió de Consells Esportius de Catalunya per declarar l’activitat física “bé essencial” i el suport al poble sahrauí davant l’escalada militar al Sàhara Occidental.

El ple municipal del mes de gener es celebrarà el dimarts 12. La data habitual, el primer dimarts de cada mes, cau en dia 5, vigília de la festivitat dels Reis Mags.

Marta López
Marta  López