Gent gran

El ple sol·licita una pròrroga del conveni per les places concertades de la residència i centre de dia Sant Cebrià

Entrada a la residència i centre de dia Sant Cebrià. / martalopez

Tot i la seva aprovació, els quatre grups municipals van manifestar el seu descontent amb aquest conveni, un descontent que s'arrossega des de fa molt de temps.

Marta  López | 05/11/2019 a les 11:59 0
 

La pròrroga per allargar el conveni entre el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i l’Ajuntament de Tiana per a la prestació del servei de les places concertades de la residència i centre de dia Sant Cebrià torna al ple.

Aquest conveni de col·laboració interadministrativa, acordat per primer cop al ple de maig de l’any 2015 i sotmès a successives pròrrogues, establia que la Generalitat prestaria el servei de 32 places de residència assistida i 20 places de centre de dia.

Durant el ple de maig d’aquest mateix any, però, es va aprovar una addenda a aquest conveni on s’establia que les places concertades s’aniran minorant progressivament a mesura que vagin quedant vacants, fins a arribar a 20 places de residència assistida i 15 places de centre de dia.

El ple d’aquest novembre, doncs, ha aprovat amb l’abstenció de l’oposició una pròrroga d’aquest conveni, tenint en compte l’addenda que es va aprovar, per poder garantir el manteniment d’aquest servei públic.

Tot i això, els quatre grups municipals van manifestar el seu malestar amb aquest conveni, un descontentament que s’arrossega des de fa molt de temps. Així ho va expressar, per exemple, el portaveu dels Socialistes de Tiana, Albert Sales, que va donar un any de marge a l’equip de govern per solucionar-ho:

 

El portaveu de Junts per Tiana, Isaac Salvatierra, també va justificar l’abstenció del seu grup municipal per no bloquejar el manteniment d’aquest servei públic. El portaveu de l’agrupació d’electors va demanar que l’Ajuntament exercís el seu lideratge davant de la Generalitat per solucionar la situació:

 

La regidora de Benestar social i Cicles de Vida, Marta Guàrdia, va dir que era un tema complex i que esperava que ben aviat es poguessin reunir amb el Conseller per solucionar-ho:

 

El portaveu d’Esquerra, Àlex Robles, es va sumar al malestar general:

 

Marta López
Marta  López