Dona

El ple declara Tiana municipi feminista

/ martalopez

Coincidint amb la setmana del 8M, l’equip de govern ha pujat dues mocions al ple relacionades amb el feminisme i el Dia de la Dona.

Marta  López | 04/03/2020 a les 16:44 0
 

Aquest diumenge 8 de març es commemora el Dia de la Dona. Aprofitant que el ple ha tingut lloc aquest dimarts 3, l’equip de govern ha pujat dues mocions al ple relacionades amb aquest assumpte.

La primera és una moció per commemorar el Dia de la Dona on, entre altres assumptes, es reafirma el compromís de l’Ajuntament per continuar treballant pels drets de les dones i tenir la perspectiva de gènere com a eix central de les polítiques municipals.

A la moció, es remarca que aquesta és “una reivindicació que va més enllà d’aquesta data i impregna tots els dies de l’any, l’acció de les administracions públiques i de totes i cadascuna de les persones que conformen la nostra societat”.

També es denuncien situacions com la del sostre de vidre, que segueix limitant les possibilitats d’ascens i desenvolupament de les dones, i la manca de conciliació de la vida personal, familiar i laboral que encara existeix avui dia.

Finalment, es proposen acords com treballar amb les empreses del poble per l’elaboració de plans d’igualtat i implementar polítiques que redueixin els casos de pobresa energètica que, en gran manera, afecten dones grans que viuen soles.

La segona moció declara Tiana municipi feminista i s’acorda l’adhesió a la “Carta europea per a la igualtat de dones i homes a la vida local” i a assumir com a propi el “Decàleg per a la construcció de ciutats feministes”.

“En un moment on les diverses institucions han fet una aposta per feminitzar els espais masculinitzats, ara que han donat passes per reduir desigualtats i lluitar per la justícia i la igualtat, des del món municipal no podem girar l’esquena” es manifesta a l’escrit.

Ambdues mocions es van aprovar per unanimitat, però des de Junts per Tiana van voler remarcar que les trobaven molt generalistes. La regidora Susanna Hernández va demanar que el Consell d’Igualtat fos més actiu i que es destinessin més esforços en aquest camp:

 

El portaveu dels socialistes de Tiana, Albert Sales, va dir que els recursos dels quals es disposaven eren limitats i que treballarien pas a pas en les polítiques d’igualtat:

 

La commemoració del Dia de la Dona a Tiana anirà més enllà del 8 març.

Marta López
Marta  López