Gent gran

El ple dona llum verda a la contractació d’un interventor/a que gestioni la Residència durant el segrest

Foto d'arxiu: Entrada de la residència Sant Cebrià / Alexia Guilera

Un cop aprovat, el procés de selecció durarà aproximadament fins a l’agost, quan està previst que es pugui incorporar la persona escollida.

Marta  López | 22/07/2020 a les 13:07 0
 

El ple extraordinari d’aquest dimarts 21 de juliol ha donat llum verda al procés de selecció per incorporar a un interventor/a que faci d’intermediari entre l’administració i l’empresa gestora de la Residència i Centre de Dia Sant Cebrià.

Aquest interventor/a s’encarregarà de la direcció del geriàtric, mentre s’allargui el segrest de la gestió de Brofar, després de la renúncia de la Fundació Vella Terra per la “bunquerització” de la concessionària, tal com va informar el consistori a través d’un comunicat.

Entre les funcions d’aquest nou tècnic/a, que estan detallades a la proposta d’acord, es troba planificar, organitzar, gestionar i supervisar tant el correcte funcionament del centre de dia i la residència com les funcions assignades al personal i solucionar les queixes o suggeriments que puguin presentar els residents o els seus familiars.

La proposta va tirar endavant per unanimitat. El portaveu de Junts per Tiana, Isaac Salvatierra, va dir que la creació d’aquesta figura era necessària i ajudaria a clarificar les seves funcions després del descontrol d’aquests mesos:

 

La regidora de Cicles de Vida, Marta Guàrdia, va dir que la figura d’aquest interventor/a tindrà més força davant de l’actitud de la concessionària i, davant les acusacions de descontrol, va dir que l’equip de govern havia demostrat la seva valia:

 

Salvatierra va recordar que com a oposició els tocava fer control de govern i va acusar a Guàrdia d’haver fet una mala gestió com a coordinadora del servei, no només ara sinó durant els anys que també va ser regidora:

 

Tant el portaveu d’ERC, Jaume Darbra, com l’alcaldessa de Tiana, Marta Martorell, van sortir en defensa de la tasca que havia realitzat la regidora de Cicles de Vida:

 

Per altra banda, el portaveu dels Socialistes de Tiana, Albert Sales, va apostar per posar pau i treballar conjuntament, argumentant que ara són moments de buscar solucions:

 

Un cop aprovat, el procés de selecció durarà aproximadament fins a l’agost, quan està previst que es pugui incorporar la persona escollida. El contracte estarà actiu fins al 14 de maig del 2021, prorrogable fins a 3 anys, en funció de la durada del segrest.

Marta López
Marta  López