Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El ple dona llum verda al Pla Local d’Infància i Adolescència

El ple de febrer ha donat llum verda al Pla Local d’Infància i Adolescència de Tiana (PLIAT). Segons s’explica a la proposta d’acord, aquesta aprovació era un requisit per a la renovació del segell de Ciutat Amiga de la Infància (CAI) que Tiana té des del 2016. Un reconeixement que té una durada de quatre anys i que el consistori va sol·licitar renovar ara fa un any, durant el ple de gener del 2020.

L’alcaldessa i regidora d’Educació, Marta Martorell, va explicar la cronologia dels fets i la importància de tenir un Pla Local com aquest:

 

El segell CAI reconeix als pobles i ciutats que compleixen amb els requisits establerts pel Programa CAI, liderat per UNICEF Espanya, que té com a objectiu general promoure l’aplicació de la Convenció sobre els Drets del Nen en l’àmbit dels governs locals. Entre altres, el programa incentiva la creació de plans locals d’infància i adolescència com l’aprovat aquest dimarts i promou la participació ciutadana dels nens i nenes en la vida municipal.

La decisió va comptar amb el vot positiu de totes les forces municipals. Des de Junts per Catalunya Tiana, Marta Guàrdia va qualificar al pla de “molt complet i molt treballat”:

 

Una idea compartida pel portaveu dels Socialistes de Tiana, Albert Sales, que va destacar la transversalitat del pla i la implicació de totes les àrees:

 

El portaveu d’ERC, Jaume Darbra, va subratllar la importància del segell CAI:

 

Per últim, des de Junts per Tiana, la regidora Susanna Capell va agrair la feina feta, però va voler destacar diversos aspectes relacionats amb “el fons i no la forma”, com no haver convocat el Consell Municipal ni haver tingut en compte a l’oposició o no especificar les funcions reals de la infermera escolar:

 

Agenda 2030

El segell de Ciutat Amiga de la Infància està molt relacionat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Relacionat amb això, el ple de febrer també va aprovar per unanimitat l’adaptació a Tiana del marc de l’Agenda 2030 de Nacions Unides, amb l’objectiu de “ser capdavanters en la implementació de l’Agenda 2030 i en la consecució dels ODS en el nostre territori”.

Per aconseguir-ho, es preveuen una sèrie d’acords per integrar el desenvolupament sostenible abans del 2030:

→ Alinear l’estratègia: el Pla de Mandat, plans i programes amb l’Agenda 2030 i en general les polítiques públiques municipals.

→ Localitzar per a Tiana 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

→ Identificar i col·laborar amb les 10 parts interessades que influeixen o poden ser influïts en el desenvolupament de l’Agenda 2030 (ciutadans, consistori, empleats, clients, proveïdors, associacions, empreses, comerç, organismes superiors i mitjans de comunicació).

→ Establir 4 òrgans de participació amb les funcions de tutelar, crear, fomentar, impulsar i supervisar el procés d’implementació: Grup de Treball, Comissió de l’Agenda 2030, Taula de Sostenibilitat d’impuls i coordinació de les parts interessades i Defensors dels ODS.

→ Elaborar un Pla d’Implementació de l’Agenda 2030 (PIA).

→ Desenvolupar campanyes de comunicació i participació per la conscienciació i sensibilització dels problemes del medi ambient, socials i econòmic.

→ Identificar i adaptar les actuals accions i programes als ODS/fites, definir i implantar les noves accions necessàries i els seus indicadors d’impacte.

→ Establir el seguiment i control reportant el grau d’implementació de l’Agenda 2030.