Cultura | Entrevista

El projecte musical de la Susi Abanades aconsegueix el primer premi del Maresmusic

La Susi Abanades als estudis de La Local. / martalopez

També s'ha emportat el premi local de Tiana, que li permetrà actuar en el que ara és el seu poble. Parlem amb la Susi, que actualment es troba en plena gravació del seu primer EP gràcies a una beca atorgada per Cases De La Música.

Marta  López | 11/10/2022 a les 18:59 0
 

 

La Susi Abanades va venir a viure a Tiana per acabar l’últim curs de batxillerat:

 

Una decisió que, al final, ha resultat ser clau pel seu inici al món de la música:

 

El projecte musical de la Susi Abanades neix de manera oficial l’any 2021. Una incursió en la música que, segons explica, li rondava de manera inconscient des de feia anys i que va poder materialitzar aquell any:

 

Un any i mig després, s’ha emportat el primer premi de la divuitena edició del Maresmusic, celebrada aquest dissabte 8 d’octubre a Ca n’humet (El Masnou) i el premi local de Tiana. El primer està valorat en 2.000 euros i inclou la gravació del seu primer videoclip; mentre que el segon li permetrà actuar en el que ara és el seu poble:

 

Una actuació que la Susi espera amb molta il·lusió:

 

La Susi explica que, més enllà dels premis, el pas pel Concurs de Música Jove del Maresme ha sigut una experiència molt enriquidora:

 

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida de Susi Abanades (@susiabanades)

Passar per aquesta experiència, que sabia que li serviria per créixer a escala personal com a artista, i la precarietat en la qual es trobava són dos dels motius que van fer que es decidís a apuntar-se:

 

Abanades assegura que aquest pas pel Maresmusic ha suposat un abans i un després en la seva carrera musical:

 

Actualment es troba en plena gravació del seu primer EP gràcies a una beca atorgada per Cases De La Música i amb què espera poder començar un treball més personal i cohesionat:

 

Defineix el seu estil com indie pop:

 

Abanades acaba remarcant la quantitat de persones que treballen amb ella per aconseguir que aquest EP sigui una realitat:

 

El Concurs de Música Jove del Maresme és una de les accions dels plans locals de joventut de Montgat, Cabrils, El Masnou, Vilassar de Mar, Tiana i Tordera i té com a finalitat donar suport i promocionar els grups locals de música jove. L’any que ve, Tiana serà l’amfitriona de la seva dinovena edició.

Marta López
Marta  López