Benestar | Dona

El protocol d’agressions masclistes, aturat per la situació política municipal

La Descorxada de l'edició del 2017. / martifrancas

Un dels objectius de la creació de la comissió d’Igualtat era crear-lo i que es pogués posar en vigor per la Festa Major. La incertesa potserior al trencament del pacte de govern, però, va fer que la qüestió quedés ajornada.

Anna  Molas | 22/09/2017 a les 9:28 0
 

El protocol contra les agressions masclistes a Tiana es troba encallat. És una de les conseqüències en temes socials que el trencament del pacte de govern entre ERC i PSC està tenint.

Malgrat que l’objectiu inicial de la comissió d’Igualtat era poder tenir un protocol específic per la Festa Major de Sant Cebrià, això no va ser possible. I és que, segons fonts de la comissió, la regidora d’Igualtat i presidenta de la comissió, Marta Guàrdia, va abandonar l’última reunió després de les desavinences que hi va haver pel contingut del document que ella havia proposat. La resta de membres van seguir treballant-hi, revisant i aprofundint en els punts proposats. Marta Guàrdia, però, assegura que no hi ha falta d’entesa:

 

L’endemà d’aquella reunió ERC Tiana anunciava en un comunicat que donava per trencat el pacte de govern amb el PSC, quedant així en qüestió la permanència de la presidenta de la comissió per part de la regidora Marta Guàrdia. Va ser així com al ple del 12 de setembre l’alcaldessa va anunciar que s’ajornava la creació del consell municipal d’igualtat i contra la violència masclista fins que es resolguessin els canvis al cartipàs municipal.

Joan Cañada, regidor del PDeCat-DC i membre de la comissió, ha afirmat que malgrat la situació política que viu el poble, en tot moment hi ha hagut molta entesa per part dels diferents membres de la comissió pel que fa al contingut dels protocols. Creu que el context de violència masclista en què vivim fa que sigui urgent tenir un protocol d’actuació a Tiana. Així ho explica:


El portaveu del grup municipal del PP Tiana, Diego Parra, també ha manifestat el seu desig que el protocol no se salti cap més festa:

 

La creació de la comissió d’Igualtat,  formada per membres dels diversos grups municipals del poble, es va aprovar al ple del 4 de juliol amb la finalitat d’enllestir dos protocols d’actuació: un de general per les agressions a Tiana, i un de més específic per a les festes. La data en què es pugui reprendre està subjecte als canvis polítics de les properes setmanes.

Anna  Molas