Medi Ambient | Política

El PSC presentarà al ple una proposta per declarar l’emergència climàtica a Tiana

Photo on Visualhunt / martalopez

Els socialistes volen que es dissenyi i apliqui una estratègia global contra el canvi climàtic en matèria d’energia, mobilitat, alimentació, educació, ocupació verda, ecoeficiència i transició energètica

Marta  López | 09/09/2019 a les 9:09 0
 

Els Socialistes de Tiana presentaran en el proper ple una proposta de resolució per declarar l’emergència climàtica a Tiana. Tal com expressen a l’escrit, la pròxima dècada serà decisiva per a remetre els efectes del canvi climàtic.

És per això que el PSC proposa que, amb aquesta declaració, es reverteixin totes les polítiques d’expansió urbana, comercials i de mobilitat que no estiguin en la línia i que es dissenyi i apliqui una estratègia global contra el canvi climàtic en matèria d’energia, mobilitat, alimentació, educació, ocupació verda, ecoeficiència i transició energètica. Ho explica el Secretari de Comunicació del partit, en Miquel Santiago:

 

Santiago explica amb més detall quines iniciatives podrien encabir cada una d’aquestes 7 matèries. Pel que fa a l’energia, incentivar l’ús d’energies renovables:

 

En mobilitat, treballar per un transport públic sense emissions de diòxid de carboni:

 

Pel que fa a l’alimentació, apostar per productes de quilòmetre zero:

 

En l’àmbit de l’educació, fer que els nens i nenes prenguin consciència de tenir cura del planeta:

 

En ocupació verda, crear llocs de treball sostenibles i compromesos amb el medi ambient:

 

Pel que fa a l’ecoeficiència, es tracta de produir més amb menys:

 

Per últim, es busca fer una transició energètica passant de combustibles fòssils a fonts d’energia renovable:

 

A més a més, en la proposta també demanen crear mecanismes de control i participació ciutadana dins d’aquest disseny i planificació. El ple de setembre tindrà lloc el dilluns 9 a les set de la tarda.

Marta López
Marta  López