Montgat

El PSC surt de l’equip de govern a l’Ajuntament de Montgat

Els portaveus dels 4 grups municipals, el dia que van fer oficial el pacte de govern, el juny del 2015. El del PSC és el 1r de la dreta / lalocal

En un comunicat, la resta de l'equip de govern afirma que "lamenten" aquesta decisió "donat l'esforç dels regidors i regidores d'ERC, ICV i PRE per integrar-los davant la situació per la que passa el PSC a Montgat".

La  Local | 06/03/2017 a les 17:42 0
 

El grup municipal del PSC a Montgat ha anunciat a la resta de l’equip de govern (ERC, ICV i PRE) la seva decisió de sortir de l’equip de govern, segons s’ha informat avui mateix des del web municipal. La notícia encara no ha estat confirmada oficialment des del PSC.

En un comunicat, la resta de l’equip de govern afirma que “lamenten” aquesta decisió “donat l’esforç dels regidors i regidores d’ERC, ICV i PRE per integrar-los davant la situació per la que passa el PSC a Montgat”.

El comunicat segueix explicant que des de “la desafortunada baixa mèdica del seu portaveu” i cap de llista, Dimas Ramírez, es van redistribuir les àrees que aquest portava, assumint-les entre els regidors David Sànchez i Montse Sanllhey. Tot plegat, diu la nota, “a l’espera de la recuperació del cap de llista socialista, i posant per sobre de tot les necessitats del poble”.

Davant la sortida del grup municipal del PSC de l’equip de govern, l’Alcaldia de Montgat recuperarà les atribucions delegades als seus regidors, que a més de les ja esmentades, impliquen Policia Local, Mobilitat i Joventut, per tal de reconfigurar-ne la seva distribució.

D’altra banda, el comunicat expressa que “des del respecte més profund, la resta dels grups que formem l’equip de govern no entenem que hi hagi arguments polítics per a la decisió del PSC de Montgat envers el model de poble, i que vam recollir als acords del pacte signat per les quatre formacions a principi de legislatura”.

Aquest model se sintetitzava en tres dels quatre eixos programàtics acordats (eix comunitari, eix de qualitat democràtica i eix de model de poble cohesionat i sostenible)  i està en desenvolupament, assenyala l’equip de govern, “tal i com es va pactar”.

El quart eix, sobre drets nacionals, recull el dret a decidir del poble de Catalunya. Però en l’apartat de “Seguiment i compliment de l’acord de govern” -remarca el comunicat- “diu que en les matèries de caràcter general externes a les competències del govern i de política general, cada força política mantindrà la seva independència de criteri i ho podrà expressar públicament de forma diferenciada, cosa que també s’ha respectat, segons remarca la nota de premsa.

Pacte quatripartit

L’acord de govern a Montgat reuneix les formacions majoritàries d’esquerres que a les passades eleccions Municipals del 24 de maig, varen aconseguir plegades un total de 2.600 vots dels 4.992 emesos. ERC-AM va quedar al capdavant (1.028 vots), seguida per PSC-CP (608 vots), per ICV-EUiA-E (512 vots) i per PRE-AR (452 vots).

En aquest sentit, l’acord de govern, es va dir en el moment de formalitzar-lo, recull la voluntat expressada per la ciutadania de formar el govern municipal des de la pluralitat. Des del convenciment que cal articular una majoria estable de govern a Montgat per afrontar els reptes que el poble i la ciutadania demanda, els grups que signen l’acord constitueixen una majoria suficient per a formar un equip de govern estable que treballi de forma cohesionada i transversal des de la coresponsabilitat.

La  Local