Gent gran

El segrest de la concessió de la Residència es prorroga un any més

Residència Sant Cebrià / sergiquevedo

El ple també va aprovar la pròrroga per a l’any 2022 del conveni de les 32 places de residència assistida i 20 places de centre de dia concertades amb la Generalitat.

Marta  López | 07/05/2021 a les 10:15 0
 

El segrest de la concessió de la Residència Sant Cebrià s’ha prorrogat un any més. Així es va decidir durant el ple municipal d’aquest dimarts 4 de maig amb el suport d’ERC, PSC i Junts per Catalunya i l’abstenció de Junts per Tiana.

Segons es justificava a la proposta d’acord, les relacions entre el consistori i el concessionari, BROFAR CONCESIONES Y SERVICIOS, S.L., “no són les desitjables” per poder garantir “la bona marxa del servei públic”.

Recordem que el ple del 14 de maig de 2020 va adoptar l’acord de segrest, per termini d’un any, prorrogable anualment fins a un màxim de tres anys, i que, actualment, l’Ajuntament i BROFAR encara es troben immersos en diversos procediments judicials.

Abans d’iniciar la votació d’aquest punt, el regidor Jaume Darbra va llegir la petició formal de BROFAR per tal que es cessés el segrest i no es prorrogués. Malgrat la petició, però, el debat va tirar endavant. El regidor va explicar els motius pels quals creien necessària aquesta pròrroga:

 

El portaveu de Junts per Catalunya Tiana, Mateu Hernández, va justificar el seu suport per garantir i estabilitzar la bona marxa del servei públic:

 

Pel portaveu dels Socialistes de Tiana, Albert Sales, no aprovar un any més de pròrroga hauria sigut “imprudent”:

 

Relacionat amb la Residència, el ple també va aprovar, aquest cop per unanimitat, la pròrroga per a l’any 2022 del conveni de les 32 places de residència assistida i 20 places de centre de dia concertades amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

Marta López
Marta  López