Medi Ambient

El sistema de recollida porta a porta compleix 20 anys

Font: Medi Ambient Tiana. / martalopez

Actualment, Tiana està posicionat com el poble de l’Àrea Metropolitana de Barcelona amb el percentatge més elevat de recollida selectiva.

Marta  López | 05/06/2020 a les 16:39 0
 

L’any 2000, Tiana va ser un dels tres municipis de Catalunya, juntament amb Tona i Riudecanyes, a implantar la recollida de residus porta a porta. Va ser justament un dia com avui, 5 de juny, data assenyalada: és el dia Mundial del Medi Ambient.

20 anys després, 210 municipis han adoptat aquest model de recollida i Tiana està posicionat com el poble de l’Àrea Metropolitana de Barcelona amb el percentatge més elevat de recollida selectiva.

A més, Tiana ha anat innovant tecnològicament en aquesta matèria mitjançant la implantació de xips als cubells per fer el seguiment de la participació dels veïns i veïnes i la posada en marxa de l’aplicació Civiwaste, una app mòbil per facilitar la comunicació entre la ciutadania i l’Ajuntament en matèria de gestió de residus.

Per celebrar aquest aniversari, l’Ajuntament de Tiana ha publicat a les xarxes socials, per una banda, un vídeo commemoratiu i, per l’altra, unes làmines per tal que els infants puguin pintar el conte del Marronet. Un conte que trobareu narrat al canal de Youtube de Can Baratau.

A Tiana, aquest model de recollida es complementa amb els habituals contenidors de reciclatge grocs, verds i blaus, els contenidors per a bolquers, els serveis de recollida de mobles prèvia trucada i la deixalleria.

Marta López
Marta  López