Salut

El tancament de la restauració, el confinament municipal en cap de setmana i el toc de queda s’allarguen 10 dies més

/ martalopez

La novetat: els centres d’estètica i de massatge sí que podran reobrir ja amb serveis individuals i s’ha limitat l’accés a 100 persones als centres de culte.

La Local / ACN  | 12/11/2020 a les 16:36 0
 

El tancament de bars i restaurants, així com de cinemes, teatres i gimnasos, s’allargarà 10 dies més. El Govern de la Generalitat ha confirmat aquest dijous la pròrroga d’aquestes mesures fins al 23 de novembre, aprovada pel Procicat.

El Departament de Salut ja va deixar clar dilluns que era partidari de mantenir les restriccions perquè tot i que la transmissió de nous contagis ha disminuït, la situació de les UCI és complexa.

També es manté el confinament perimetral dels municipis durant el cap de setmana i la restricció de la mobilitat nocturna de deu de la nit a sis del matí.

La novetat: els centres d’estètica i de massatge sí que podran reobrir ja amb serveis individuals i s’ha limitat l’accés a 100 persones als centres de culte.

Segons l’Agència Catalana de Notícies (ACN), la consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat que en els pròxims dies es treballarà amb els diferents sectors un pla de desescalada a partir del 23 de novembre, si les xifres són positives, començant pels serveis a l’exterior (incloent-hi les terrasses).

L’Àrea Bàsica de Salut de Montgat i Tiana ha tingut 32 casos positius de Covid-19 durant els darrers 7 dies, segons recull l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS). Fa una setmana, eren 95 en total, el que suposa 63 casos menys detectats.

L’Ajuntament de Tiana va publicar el dimecres un comunicat on s’explicava que el Departament de Salut havia realitzat proves PCR a 52 treballadors i treballadores de la Residència i Centre de Dia Sant Cebrià a causa d’un cas positiu de Covid-19 entre la plantilla. A conseqüència d’això, també s’han fet proves als 26 residents que han estat en contacte amb ell. El resultat ha sigut negatiu.

A més, el consistori explica que el personal del centre, encapçalats per l’interventor municipal Luis Gutiérrez, estan treballant perquè les famílies puguin tornar a visitar als residents després d’aquests dies que han estat aturades.

La Local / ACN