Menjar i beure | Tast Tiana

El Tast d’enguany vendrà els tiquets fora de la Plaça de la Vila

La clàssica imatge de la gent fent cua per comprar tiquets a la Plaça desapareix aquest 2018 / Alexia Guilera

La pregonera d'enguany serà la Fina Puigdevall, cap de cuina i propietària del restaurant Les Cols d'Olot, que entre altres premis ha rebut 2 estrelles Michelín.

Alèxia  Guilera | 15/05/2018 a les 19:43 0
 

Un dels aspectes que més queixes havia aixecat els darrers anys al Tast Tiana, les cues per aconseguir tiquets per menjar o beure, quedarà resolt molt probablement en aquesta edició. Els tiquets de la fira gastronòmica ja no es vendran a l’estand de la Plaça de la Vila sinó a dos punts fora d’aquesta: un, molt a prop, al costat del Jardí Lola Anglada i l’altre al carrer Sant Francesc, tocant a Marquès de Monistrol.

Els darrers anys es feien llargues cues enmig de la Plaça de la Vila, especialment divendres i dissabte. L’Ajuntament va prometre posar fil a l’agulla a aquest tema i per això s’ha decidit posar en pràctica, de moment, aquesta nova mesura. Però què en pensen els tianencs i tianenques d’aquesta iniciativa?

La Montserrat creu que és una molt bona solució. Explica que ha anat al Tast Tiana des de que va començar, ara fa 10 anys, i troba que aquesta mesura evitarà que es formin les cues d’aquests últims anys:

 

L’Ana és del mateix parer. També ha patit les cues i troba una bona solució que s’evitin les aglomeracions separant-ho en dos llocs diferents:

 

Per a la Pepita, en canvi, no és tan important el lloc on es venguin els tiquets sinó la organització:

 

La Pepita explica que l’any passat no va poder aconseguir cap tiquet per culpa de les cues i la mala organització:

 

Un Tast mediàtic

Dos dels protagonistes d’aquesta Festa Major petita i del Tast seran ben mediàtics. Una, la pregonera: enguany serà la Fina Puigdevall, cap de cuina i propietària del restaurant Les Cols d’Olot, que entre altres premis ha rebut 2 estrelles Michelín.

Carpa del restaurant Les Cols. Foto: Isao Suzuki

A més, el mediàtic Nathan Minguell, 2n classificat al concurs Màster Xef de l’any passat serà també present al Tast d’engsny: dissabte 9 de juny, a les 12h, cuinarà un plat en directe (el que en diuen un “show cooking”) a Can Riera.

Nathan Minguell. Foto: RTVE

Can Riera també serà l’escenar on la cuinera i autora del blog “Love food” Ana Casanova farà 3 tallers de cuina, en 3 torns, per a nens i nenes.

La bloguera Ana Casanova. Foto: Love food

El Tret de sortida de tota la fira gastronòmica la donarà, com ve sent habitual els darrers anys, un passi de pel.lícula amb cinefòrum i sopar posterior. Tot plegat serà divendres 1 de juny, també a Can Riera, a partir de les 7 de la tarda.

Totes les novetats del Tast 2018 les podeu seguir, com l’any passat, des la xarxa social: Facebook, Twitter i el blog del Tast. 

Alèxia  Guilera