Tast Tiana

El Tast Tiana obre amb solvència la seva desena edició

La Plaça de la Vila aqust divendres, tres hores després d'inaugurat el Tast. / Alexia Guilera

Les cues han tornat a creuar la Paça de la Vila però en cap moment s'ha omplert fins a incomodar. I és que la decisió d'instal.lar els 2 punts de venda de tiquets fora de la Plaça ha esponjat l'espai, que era el que s'esperava.

Alèxia  Guilera | 08/06/2018 a les 21:36 0
 

Ja té una dècada: el primer dia del Tast Tiana d’aquest 2018 ha estat, com sempre, una jornada de retrobament, alegria i entrada a l’estiu per molts tianencs i tianenques. La fira manté, 10 anys després de la seva primera edició, un alt nivell gastronòmic i molta afluència de públic, tant local com de fora del poble.

Les cues han tornat a creuar la Plaça de la Vila que en cap moment, però, s’ha omplert fins a incomodar. I és que la decisió d’instal.lar els 2 punts de venda de tiquets fora de la Plaça ha esponjat l’espai, que era el que s’esperava.

Can Riera, amb un concert de jazz en directe, ha tornat a ser l’epicentre cultural de la fira.

El dia de la inauguració ha comptat amb una pregonera de luxe: Fina Puigdevall, fundadora i cap de cuina del restaurant Les Cols d’Olot. El pregó, fidel a la tradició, s’ha fet més de mitja hora més tard respecte a l’hora prevista (les 7 de la tarda) Però, aleshores, la Plaça de la Vila lluïa una mitja entrada que ha fet brillar aquest tret de sortida de la Festa Major Petita i el Tast Tiana.

Puigdevall ha fet un pregó molt emotiu, en què ha parlat del paisatge garrotxí de la seva infantesa que tant l’ha marcat. També ha fet referències a les feines ancestrals de la pagesia  a Olot, on va créixer. La seva cuina, ha dit, reflecteix el paisatge volcànic que tant l’ha marcat, però també les persones que l’han fet popssible.

Després, a l’estand de La Local-Ràdio Tiana, l’alcaldessa, Ester Pujol, ha recordat els primers Tast Tiana, a la Catequística, i com aquesta fira s’ha fet gran de forma “sostenible”, arribant a una maduresa que és la base, ha dit, de la solvència que té ara.

La Local-Ràdio Tiana, com cada any, farà un programa en directe, des de les 19.30h, cada dia  del Tast. El farà des de la Plaça de la Vila mateix. L’equip que farà possibles aquests 3 programes en directe està format per Martí Francàs, Marta López, Laia Patau, Marc Brugat, Àlex Arbiol i Alèxia Guilera.

Alèxia  Guilera