Esports

El tianenc Víctor Garcia guanya l’or en el Campionat de Catalunya de taekwondo

Víctor Garcia amb els seus trofeus. / annamolas

L’alumne del gimnàs Gimdantae de Montgat només fa 4 anys que practica taekwondo i ja va per la seva tercera medalla. Sense voler deixar de competir i guanyar, afirma que de moment no es planteja dedicar-s’hi.

Anna  Molas | 24/07/2017 a les 13:04 0
 

El tianenc Víctor Garcia té 16 anys i només en fa 4 que va trepitjar el gimnàs Gimdantae per primer cop. Ell sempre havia jugat a tenis, però va accedir a provar el taekwondo animat per un amic.  Afirma que al principi no li acabava de fer el pes, però que va continuar seguint el consell del seu pare i també el del seu entrenador, que sempre li va remarcar que tenia aptituds molt bones per aquest esport.

Fa un any, quan encara era cinturó taronja, va guanyar el seu primer bronze. A la següent competició va repetir medalla. En la tercera, en canvi, va ser eliminat a la primera ronda. Fins a arribar a la quarta aquest juliol, on ha fet la seva millor competició i ha guanyat l’or. Malgrat no ser cinturó negre encara, en Victor és el primer de la seva categoria, que funciona per cinturons. Ell mateix ens ho explica:

 

Els plans immediats del Victor són seguir avançant i competir a nivell espanyol. Ens confessa, a més, que recentment ha rebut una trucada molt emocionant que podria significar un canvi en la seva trajectòria:

 

Víctor Garcia fent taekwondo.

Víctor Garcia fent taekwondo.

El que el taekwondo aporta a en Victor és molt més que l’activitat física que implica. Afirma que es tracta d’un esport molt disciplinat i que algunes de les seves tècniques poden aplicar-se, fins i tot, a la relaxació en època d’exàmens.

 

Tot i la passió del Victor pel taekwondo, de moment no es planteja que aquest sigui el seu futur professional. El setembre començarà el batxillerat científic i seguirà competint amb la motivació de gaudir i aprendre. Així ho afirma:

 

Podeu escoltar l’entrevista sencera en aquesta mateixa notícia.

Anna  Molas