Salut | Viure a Tiana

#ElNostreDiaADia2: Les protectores d’animals Abam i Apropa’t

Gatera d'Apropa't. Foto: Reyes Cano. / martalopez

L’estat d’alarma pel coronavirus ha canviat el dia a dia de tothom. En aquesta sèrie de notícies explicarem com estan vivint aquest canvi els tianencs i tianenques.

Marta  López | 20/03/2020 a les 16:01 0
 

L’estat d’alarma pel coronavirus ha canviat el dia a dia de tothom. En aquesta sèrie de notícies explicarem com estan vivint aquest canvi els tianencs i tianenques. Avui, els voluntaris de les protectores d’Abam i Apropa’t.

L’activitat a les protectores de Montgat i Tiana no s’ha aturat. Tot i això, expliquen que des dels Ajuntaments d’ambdós municipis han establert una sèrie de directrius per garantir que es pugui mantenir l’atenció dels animals però adaptant-se a la situació actual.

Per començar, disposen de diverses instal·lacions repartides entre Tiana i Montgat. Per la gatera de Tiana, l’Ajuntament ha atorgat autoritzacions a persones voluntàries per tal de garantir el seu desplaçament i la seva tasca. El mateix passa amb la gatera ubicada a Montgat, on s’han facilitat 10 d’aquestes autoritzacions. En tots dos casos s’han d’organitzar en torns d’una persona.

Pel que fa al refugi de gossos, que pertany al terme municipal de Tiana però compta amb animals d’ambdós pobles, també s’han atorgat autoritzacions a 10 persones voluntàries habituals per tal que puguin desplaçar-se al centre i fer les tasques corresponents. En aquest cas, han d’anar amb un únic vehicle i només pot haver-hi dues persones en cada torn, un de matí i un de tarda.

Per últim, les colònies del carrer continuen atenent-les les persones voluntàries habituals, respectant en tot moment les mesures establertes per les diferents administracions davant d’aquest estat d’alarma.

Marta López
Marta  López