Medi Ambient

Els contenidors soterrats estrenen aspecte i seran més resistents

Contenidors de reciclatge restaurats de la Plaça de la Vila. / annamolas

Els abocadors de reciclatge deixen enrere els vinils informatius i es passen a la serigrafia.

Anna  Molas | 25/04/2017 a les 11:31 0
 

Els contenidors de reciclatge soterrats de Tiana han passat pel taller. El procés de canvi va començar a principis de febrer i està arribant al seu final aquesta última setmana d’abril. Durant aquest temps s’han desmuntat, reparat, netejat, pintat i serigrafiat.

Abans del canvi, els contenidors tenien vinils enganxats on s’hi indicava la informació en relació al tipus de reciclatge. El problema que tenien, ha explicat el regidor de Sostenibilitat i Medi Ambient, Xavier Doñate, era que a causa del sol els vinils es feien malbé molt de pressa, cosa que obligava a canviar-los dos cops l’any aproximadament. La despesa que això generava, afirma, quedarà anul·lada amb el nou sistema, molt més perdurable en el temps.

Doñate ha volgut també fer una crida a la ciutadania per tal que sigui més curosa en matèria de reciclatge perquè assegura que ha presenciat casos en què els contenidors d’emergència s’han fet servir indegudament.

 

El regidor apunta que els contenidors soterrats acostumen a arribar al 60% de la seva capacitat, però que l’objectiu és que s’omplin totalment. A més, explica, el reciclatge genera un retorn econòmic pel poble que cal aprofitar.

 

Doñate afirma que una mentalitat enfocada en el reciclatge és totalment necessària, ja que la retirada dels contenidors d’emergència és imminent. Tot i que no hi ha data definitiva, afirma que serà abans de l’estiu d’aquest any 2017.

El regidor aprofita per avisar a la ciutadania que la recollida de mobles que s’havia de fer, com cada setmana, dilluns, aquest 1 de maig es modificarà puntualment per la festivitat del Dia Internacional dels Treballadors i Treballadores, i passarà a fer-se dimarts 2 de maig.

Anna  Molas