Seguretat

Els Mossos alerten de l’increment de les estafes via Internet

Font: kasperskydaily.com / martalopez

La majoria busquen robar les 3 informacions essencials de tota targeta de crèdit: el número de targeta, la data de caducitat i el número de seguretat, anomenat CVV, que només té tres dígits. Amb aquestes 3 dades, es pot fer qualsevol compra per Internet.

Marta  López | 24/04/2018 a les 13:36 0
 

Els Mossos d’Esquadra alerten sobre les estafes, un dels delictes que, darrerament, ha tingut un increment més important. Les estafes més comunes van lligades a les noves tecnologies: estafes a les xarxes socials, a través de pàgines web i mitjançant les compres on-line amb targeta de crèdit. Com que cada cop utilitzem més la targeta de crèdit per fer transaccions a Internet, és un delicte que té tendència a pujar:

 

A causa d’aquesta pujada, els Mossos volen informar sobre els diferents tipus d’estafes que existeixen actualment per tal de poder prendre mesures de seguretat i estar previnguts davant d’elles.

Tal com hem dit, cada cop s’utilitza més el pagament electrònic, tan amb targetes com amb smartphones. És per això que un dels perills més grans és que et robin les dades de la targeta de crèdit. Existeixen diversos mètodes. Un d’ells consisteix en fixar-se en el número pin quan el marques:

 

Una altra modalitat de robatori consisteix en copiar la informació de la targeta de crèdit a través de la còpia de la banda magnètica:

 

Allà es troben 3 informacions essencials: el número de targeta, la data de caducitat i el número de seguretat, anomenat CVV, que només té tres dígits. Amb aquestes 3 dades, es pot fer qualsevol compra per Internet:

 

Per tant, és important no perdre mai de vista la targeta:

 

A l’hora de fer la compra per Internet, també ens podem trobar amb estafes que busquen robar-nos aquesta informació essencial. Per exemple, utilitzant una pàgina web que sigui una còpia de la original:

 

Una altra estafa molt comuna és l’anomenat phishing o pesca electrònica, on a través de correus electrònics envien enllaços a pàgines web falses per robar informació:

 

És per això que recomanen entrar sempre des de la pàgina web principal, i no fer cas d’aquest tipus de correus:

 

Ara que falten pocs mesos per l’estiu, una altra estafa habitual és la que ofereix apartaments a preus molt assequibles que acaben sent un engany:

 

La recomanació dels Mossos és fixar-se en el número de telèfon del venedor i buscar si és fiable:

 

En el cas d’estafes mitjançant aplicacions de compra-venda d’objectes, com ara Wallapop, el més important és proporcionar totes les dades possibles del venedor a la policia:

 

Aquest és un resum de les diferents estafes que existeixen a l’hora de comprar per Internet o pagar amb targeta de crèdit, explicades pers dos agents del cos de Mossos d’Esquadra de Premià de Mar, en Jordi i el Carles.

Marta López
Marta  López