Seguretat

Els Mossos incrementen la vigilància en les zones comercials per Nadal

Fira de Nadal de Tiana, celebrada el passat cap de setmana. / Laia Patau Fabres

És l'anomenat operatiu Grèvol, que també té en compte la mobilitat, amb controls d'alcoholèmia a les carreteres durant els sopars de Nadal.

Marta  López | 14/12/2018 a les 17:11 0
 

Tot i que encara falta una setmana per a que comencin les celebracions de Nadal, l’ambient nadalenc ja fa uns quants dies que ha arribat: llums que il·luminen els carrers quan es fa fosc, cases amb l’arbre i el pessebre ja muntats i fires de Nadal que venen tot el necessari per a decorar-los.

És dins d’aquest context previ al Nadal quan els Mossos d’Esquadra engeguen l’operatiu Grèvol. Des de finals de novembre, els agents inicien una campanya d’informació, consells i prevenció a les zones comercials davant de l’increment d’afluència que tenen de cara al Nadal. Ho expliquen l’Ester i la Sílvia, agents de la comissaria de Premià de Mar :

 

Això s’acompanya amb una intensificació del patrullatge preventiu en fires de Nadal i zones de més risc. Les agents recorden que s’ha de vigilar, també, de les nostres pertinences quan anem a visitar alguna d’aquestes fires i durant els trajectes d’anada i tornada:

 

Destaquen que, sobretot, el delicte que més es comet és el furt, aprofitant les grans aglomeracions:

 

El motiu principal és que la pena és inferior a la d’un robatori amb violència i/o intimidació:

 

Un altre acte on es preveuen grans aglomeracions és durant la Cavalcada de Reis. Les agents també donen consells per la tarda del 5 de gener:

 

Durant els darrers anys, les compres per Internet s’han incrementat molt. És per això que recorden que s’ha d’anar amb cura amb les estafes:

 

Aquesta és una de les potes de l’operatiu Grèvol, la de la seguretat, però no la única. Aquesta campanya també té en compte la mobilitat, en concret els desplaçaments en cotxe durant les dates de sopars de Nadal i l’increment del trànsit:

 

Els controls d’alcoholèmia es reforcen i intensifiquen sobretot a la nit del divendres 21 de desembre, dia on es celebren la majoria de sopars d’empresa; la Nit de Nadal i Cap d’Any.

Marta López
Marta  López