Salut | Seguretat

Els sectors no essencials es reincorporaran a la feina amb l’estat d’alarma encara actiu

El Pavelló Municipal serà un dels nous locals electorals d'aquests comicis a Tiana. / sergiquevedo

L'Ajuntament de Tiana continuarà amb la seva política restrictiva per evitar els desplaçaments innecessaris. Des del passat dia 14 de març s’han posat 38 denúncies per incompliment del confinament.

Marta  López | 13/04/2020 a les 12:45 1
 

Els sectors considerats no essencials podran tornar a reactivar-se a partir d’aquest dimarts 14 d’abril. Això vol dir que es tornarà a la situació que es vivia abans del 30 de març, quan va entrar en vigor el permís retribuït recuperable que va acabar el passat dijous 9 d’abril: l’estat d’alarma continua actiu però es flexibilitzen els sectors que poden treballar. Descarrega aquí la llista de les activitats laborals permeses.

Així doncs, continuen vigents les mesures establertes per respectar el confinament, que prohibeixen el desplaçament excepte per anar a comprar aliments, anar a la farmàcia, al banc o al lloc de treball, entre altres. També es manté el tancament de locals de restauració i espectacles, tal com es pot veure en annexos del BOE.

Tenint en compte aquest context, l’Ajuntament de Tiana ha assegurat en una nota de premsa que continuarà amb la seva política restrictiva per evitar els desplaçaments innecessaris que posin en perill les mesures contra la propagació de la Covid-19.

Així doncs, es mantindran tots els controls que ja s’estan fent, actuant contra les persones que no compleixen les normes que regulen els desplaçaments i no mantenen el confinament. Des del passat dia 14 de març, s’han realitzat 114 controls policials a diferents punts del municipi i s’han posat 38 denúncies per incompliment d’aquestes normes. D’aquestes, 20 s’han posat des del passat dijous 9 d’abril.

L’Ajuntament també recorda que, per tal d’evitar la concentració de població, romandran tancats els següents equipaments municipals fins a nou avís: la Llar de les Persones Grans, el Centre Cívic l’Escorxador, el Pavelló Municipal de Tiana, la Sala Albéniz, la Sala d’Exposicions i la Sala Sant Jordi, el Cau, la Biblioteca Can Baratau, el Camp de futbol, l’Escola Municipal de Música i Dansa, el Centre Cívic de la Virreina, el Club de Petanca, l’Observatori Astronòmic de Tiana, el Coro i la Deixalleria.

L’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) també romandrà tancada i només estarà activa de manera telefònica de dos quarts de nou del matí a dues del migdia, trucant al 933955011, i per correu electrònic a tiana@tiana.cat. En casos molt urgents es programarà una visita presencial.

Per últim, tampoc hi haurà oficis ni activitats religioses i resta suspès el Mercat dels dissabtes.

Marta López
Marta  López
 
 
  1. […] decisió es pren després que el passat dimarts 14 d’abril acabés el període de vigència del permís retribu… i es tornessin a posar en marxa activitats de construcció, jardineria o petits industrials que no […]

Comments are closed.