Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Els tianencs participen a les decisions del projecte “Retrobem-nos”

Aquest dissabte al matí s’ha fet un taller de participació ciutadana sobre el projecte de pacificació de centre històric de Tiana, el “Retrobem-nos”. En primer lloc, el taller volia informar la ciutadania sobre les possibilitats de canvi que té tota la zona del voltant de la polèmica obertura de la Doble Corba i entorns.

IMG_6735

L’objectiu principal, però, era implicar la ciutadania en la presa de decisions pel que fa a la remodelació d’aquesta zona del poble. La Plaça de la Vila ha estat l’escenari escollit per posar les urnes a diposició dels tianencs. Aquest cop, però, no s’hi havia d’introduir paperetes sinó un formulari on cada ciutadà havia de marcar amb un creu les seves preferències.

El taller ha comptat amb les explicacions detallades dels arquitectes que treballen al projecte “Retrobem-nos” i amb una visita a la zona de l’enderroc, un dels llocs que es vol remodelar. Alfred Fernández, un dels arquitectes que forma part d’aquesta “aventura”, ha dit a La Local quin és l’objectiu principal de remodelar la zona de la Doble Corba:

 

Després de les explicacions i la posada en comú de diferents opinions, els qui ho volien podien omplir el formulari on se’ls donava a escollir, entre d’altres, el mobiliari urbà, el tipus de paviment, la il·luminació, l’arbrat o les papereres. Alguns dels participants han explicat a La Local per què han considerat important ser presents al taller:

 

Tot i que, en general, les valoracions dels tianencs són bones, alguns d’ells han fet referència a altres zones del poble que, segons ells, també s’haurien de remodelar el més aviat possible:

 

A més de la zona de Sant Cebrià, s’ha parlat de les inundacions que pateix el carrer del Telèfon quan plou. Un veí de la zona ha demanat que es posi una solució a aquest problema que fa temps que provoca desperfectes.

Tot i que es tractava d’un taller pensat per al ciutadà, s’hi han vist cares conegudes dels diferents partits polítics que formen part del consistori. També els més petits hi han participat pintant les rajoles que simbolitzen la remodelació.

Núria Garcia, regidora d’Urbanisme de l’Ajuntament, ha valorat positivament la participació ciutadana al primer dels tallers, que s’ha fet a les 10h del matí.

 

A les 12h s’ha repetit el taller per tots aquells que han preferit afegir-s’hi més tard.

 

Els origens del “Retrobem-nos”

El Projecte “Retrobem-nos” va néixer fa 2 anys per iniciativa de l’Ajuntament amb l’objectiu de transformar el centre de Tiana. Segons posa a les bases del projecte, “el procés permetrà a la ciutadania recuperar el centre històric pel seu gaudi a peu i servirà per tenir cura dels col·lectius més fràgils”.

Per a més informació podeu consultar l’especial “Retrobem-nos” que va fer aquest mateix mitjà quan el projecte va donar-se a conèixer.