Cultura

Encendre consciències i sensacions

Estranya comunió entre cervesa i xocolata / martifrancas

Can Boter acull un maridatge de cervesa i xocolata, amb la presentació d'un llibre. Hi han colaborat el xocolater Lluís Riera i la cervesa Hopsters.

Martí  Francàs | 01/07/2017 a les 11:24 0
 

“L’espurna” és el nou llibre de David Palau. És un recull d’aforismes, reflexions i petits poemes destinats a “encendre” una consciència crítica i l’han presentat aquest divendres a Can Boter. David Palau ens ho explica.

 

D'esquerra a dreta: Nathan Granyó, Lluís Riera, David Palau

Drets, d’esquerra a dreta: Nathan Granyó, Lluís Riera, David Palau

Les presentacions d’aquest llibre són peculiars.  No només volen encendre la consciència, sinó també les sensacions del gust . Per aquesta raó, la presentació es fa amb un maridatge de cerveses artesanes i xocolates. Les cerveses van variant però les xocolates no. Lluís Riera acompanya David Palau des de fa uns anys amb aquest binomi de tastos i literatura.

La idea va sorgir a partir del llibre de poemes de Lluís Riera “Cacáhuatl”, on cada poesia es corresponia amb una de les seves xocolates. Presentava el llibre fent aquest maridatge. Tot i això, la idea de traslladar aquesta experiència a “L’espurna” va ser d’en David Palau. Lluís Riera ens ho explica.

 

La tercera part del maridatge és la cervesa: en la presentació de Can Boter l’escollida ha estat Hopsters, una empresa de cervesa artesana amb seu a Besalú, a la Garrotxa. En Nathan Granyó, el seu representant n’ha portat 3: una rossa i més assequible pels inexperts, una d’amargant i poc alcohòlica per gent més versada en el món de la cervesa i una tercera de molt equilibrada entre dolç i amargant, però molt alcohòlica pels més puristes. Ell mateix ens ho explica.

 

L’acte ha començat més tard del previst però ha seguit amb la familiaritat de Can Boter, que ha acabat amb el clàssic sopar de les seves vetllades.

Martí  Francàs