Entitats

Enric Canals: “Un acte on es recorden els exiliats de la República no hi puc faltar”

/ martalopez

Ofrena floral als alcaldes i exiliats republicans

Guillem  Francàs | 14/04/2019 a les 20:36 0
 

Aquest migdia s’ha fet a la Sala de Plens de l’Ajuntament en motiu del 88è aniversari de la proclamació de la República, l’homenatge als tres alcaldes republicans que va tenir el poble i que van haver de marxar a l’exili. A l’acte també hi ha assistit familiars de tianencs que es van haver d’exiliar. Com és el cas de l’Enric Canals, fill de Josep Canals, que va haver de marxar del país perquè havia defensat la República:

 

L’acte ha servit per homenatjar els alcaldes exiliats. Ha constat de la intervenció dels fundadors de l’entitat que impulsa l’acte, Records Republicans, en Josep Maria Tòffoli i la Carme Cussó. Un acte presidit per l’alcaldessa on s’ha aprofitat per fer un homenatge a Neus Català, supervivent dels camps de concentració nazis que ha mort aquest cap de setmana.

En Josep Maria Tòffoli, historiador i un dels tianencs que va impulsar la iniciativa, ha demanat la reincorporació del Carrer Llibertat al poble:

 

Un acte que enguany compleix 17 anys i que, tal com explica la Carme Cussó, l’altre de les fundadores de l’entitat, cada cop té més seguiment, ja que s’ha aconseguit omplir tota la Sala de Plens:

 

Una vintena dels assistents han fet un dinar al Casal per tancar la jornada.

Guillem  Francàs