Viure a Tiana

Entre bastidors

Els voluntaris van reunir-se a Can Parxet per carregar i muntar les carrosses per pujar-les al poliesportiu. / martalopez

La Cavalcada que els tianencs i tianenques van poder veure era el resultat final de setmanes de treball i preparació. La Local va poder visitar els assajos de les comparses i la preparació de les carrosses.

Marta  López | 10/01/2023 a les 18:48 0
 

El passat 5 de gener, un cop es va pondre el sol, la llum d’una estrella va començar a il·luminar Tiana des de la Conreria. Darrere seu viatjava el seguici dels Reis d’Orient. Melcior, Gaspar i Baltasar es van passejar durant un parell d’hores pels carrers de Tiana amb les seves carrosses i comparses.

Enguany, més de 100 persones han format part d’aquest espectacle, que ha comptat amb voluntaris i professionals de diferents àmbits com maquilladores, mecànics, electricistes i un combinat d’artistes i entitats tianenques: Club Patinatge Tiana, l’Escola de Música i Dansa, la colla de diables Trempera Nostramu, l’Agrupament Escolta Roger de Flor, el Centre Cultural i Esportiu Tiana, la Societat Recreativa Nou Pins, la Llar de les persones grans i la Festa dels Racons.

Per exemple, els socis i sòcies de la Llar de les persones grans van preparar tots els regals que els Reis van donar el dia 5 a la plaça de la vila. En només dues hores i mitja van fer 700 paquets.

Així doncs, la Cavalcada que els tianencs i tianenques van poder veure era el resultat final de setmanes de treball i preparació. La Local va poder visitar els assajos de les comparses i la construcció de les carrosses.

Les carrosses

Ses Majestats van passejar per Tiana amb les carrosses originals fetes fa 30 anys. S’havien restaurat i homologat per a l’ocasió, incorporant nous frens i mesures de seguretat. La decoració de les carrosses i les andròmines que formaven part de la rua, incloent-hi l’estrella guia, eren obra d’El Taller del Lagarto:

 

El 3 de gener, dos dies abans de la Cavalcada, en Josep Sebastià, el Lagarto; i alguns voluntaris van reunir-se a Can Parxet per carregar i muntar les carrosses per pujar-les al poliesportiu. Era la recta final d’un treball que El Taller del Lagarto havia hagut de compaginar amb altres feines:

 

Les comparses

Xavier Maristany, Roger Giménez, Pau Josa i Joana Mas han sigut els encarregats de la banda sonora de la Cavalcada. Per exemple, la música que acompanyava l’andròmina dels xumets estava composta pel Roger Giménez i la de les comparses dels Reis, pel Xavier Maristany:

 

Una banda sonora que les comparses van ballar al ritme de la coreografia dirigida per l’Amèlia Boluda. Els assajos van tenir lloc el 27 i 28 de desembre i el 3 i 4 de gener al pavelló municipal i a l’Escola Municipal de Música i Dansa de Tiana:

 

Des de Can Boter també van supervisar la posada en escena de les comparses i van preparar el vestuari. Les proves de vestuari es van fer allà. A més, en Lluc Armengol era el regidor de la Cavalcada i l’encarregat de coordinar tot l’apartat artístic.

Marta López
Marta  López