Ajuntament | Política

ERC i PSC signen un “acord d’estabilitat” per incorporar els socialistes al govern de coalició amb JuntsxCat

L'Albert Sales, la Marta Martorell i la Mariona Teixidor, signant l'acord. / martalopez

El nou equip de govern s’ha compromès a aprovar els pressupostos municipals d’enguany durant una sessió extraordinària el dijous 12 de març i presentar en un termini màxim de 60 dies el Pla d’Actuació Municipal.

Marta  López | 19/02/2020 a les 14:03 0
 

Estabilitat. És la paraula clau de l’acord que han signat aquest dimecres al migdia la presidenta d’Esquerra Tiana, Mariona Teixidor, i el primer secretari i portaveu del PSC Tiana, Albert Sales, per incorporar els socialistes a l’equip de govern.

Així doncs, els republicans mantindran la coalició amb Junts per Catalunya Tiana i sumaran la del PSC per formar un govern de 8 regidors i regidores, que passarà d’estar en minoria a poder governar amb majoria, deixant a Junts per Tiana com a únic grup de l’oposició.

L’objectiu d’aquest pacte, tal com expliquen des de les dues formacions polítiques, és conformar “una direcció estable i honesta que permeti seguir tirant endavant el projecte progressista per la vila, a través d’una majoria qualificada al consistori municipal”.

L’alcaldessa de Tiana, Marta Martorell, que també ha estat present durant la signatura de l’acord, ha destacat que la incorporació dels socialistes respon a una bona sintonia entre ambdós partits, ja que tenen un tarannà de treball molt similar.

Una afinitat que, tal com ha explicat el portaveu dels socialistes, permetrà “posar davant de tot els interessos del poble” i treballar conjuntament per temes cabdals com “la construcció del nou institut de secundària, la lluita contra el canvi climàtic o la modernització de l’administració municipal”.

Amb aquest objectiu en ment, el nou equip de govern s’ha compromès a aprovar els pressupostos municipals d’enguany durant una sessió extraordinària el dijous 12 de març i presentar en un termini màxim de 60 dies el Pla d’Actuació Municipal.

Des de Junts per Catalunya Tiana asseguren que “analitzant els pros i els contres apostem per una governabilitat estable amb els tres partits per poder desenvolupar projectes potents que beneficiaran, sense cap dubte, a tots els tianencs i tianenques”.

El nou cartipàs

ERC i el PSC han signat l’acord en un acte a la Sala de Plens de l’Ajuntament, acompanyats de tot l’equip de govern. Amb l’entrada dels dos regidors del PSC, Albert Sales i Antonio Sánchez, s’han produït canvis en el cartipàs municipal.

Sales passa a tenir la primera tinença d’alcaldia i les regidories de Transició Energètica, Sostenibilitat i Esports; mentre que Sánchez ocuparà la regidoria de Règim Intern i Acció Jurídica i tindrà la quarta tinença d’alcaldia.

Marta Guàrdia i Gemma Rosés seran la segona i tercera tinent d’alcalde i seguiran en les regidories de Cicle de Vida i Cultura, per una banda, i Benestar Social, Igualtat i Cooperació per l’altre.

Àlex Robles es queda amb la regidoria de Transport i Espai Públic i Mobilitat, Mateu Hernández continua liderant la regidoria d’Urbanisme i Habitatge social i Jaume Darbra manté les regidories d’Hisenda, Seguretat i Transparència.

Per últim, l’alcaldessa s’encarregarà de les regidories de Planificació estratègica i programes transversals, Govern obert, Participació ciutadana, Comunicació i Noves tecnologies, Planificació i Avaluació de polítiques públiques, Impuls Econòmic, Comerç, Emprenedoria i Turisme i Educació.

Durant la signatura de l’acord, Albert Sales ha volgut deixar clar que la incorporació dels dos regidors del PSC a l’equip de govern no augmentarà les retribucions, és a dir, que no provocarà cap increment en el volum de despesa de capítol I.

Marta López
Marta  López