Dona

Es funda l’Assemblea Feminista de Tiana

Una representació de la nova assemblea ha llegit un manifest en contra de la sentència de "La Manada" / martifrancas

El primer acte ha estat la lectura del seu manifest fundacional, a la Plaça de la Vila, en protesta contra la sentència del jutge pel cas de "La Manada"

Martí  Francàs | 29/04/2018 a les 23:04 0
 

El 27 d’abril un grup de noies de Tiana ha decidit fer un pas que feia temps que tenien ganes de fer: acaben de fundar l’Assamblea Feminista de Tiana. La sentència de “La Manada” ha estat l’empenta que va fer que es decidissin a fer-ho. Aquest diumenge l’han presentat a la Plaça de la Vila.

Les fundadores de la nova assemblea consideren que Tiana necessita un espai per les dones, sense cap partit polític darrere, i on fer pinya i educar. En definitiva, tenir un espai per empoderar-se, expliquen. Els detalls els aniran polint els propers dies.  L’Ariadna Botanch, que forma part de l’Assemblea, ho explica:

 

Aquest diumenge, a les 8 del vespre han llegit el seu manifest fundacional a la Plaça de la Vila davant unes 50 persones. Ha estat la seva manera de presentar-se formalment al poble i animar tothom qui vulgui a unir-s’hi. Actualment, l’assemblea la formen 25 joves però ja busquen ampliar-la, tant entre dones grans com entre les més petites: totes les que s’hi vulguin afegir. La Maria Figueres, que ha estat l’encarregada de llegir el manifest fundacional, explica què esperen que sigui l’assemblea.

 

L’acte de la Plaça ha acabat amb la penjada d’un ninot amb missatges reivindicatius escrits per tot el cos.

 

Martí  Francàs