Font: google.com
Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Escudella de galets, pollastre farcit, neules, torrons i cava; el menú de Nadal

CANÇÓ DE NADAL

L’escola es tancada
hi ha llum al carrer,
la senyora Pepa
saluda al carter.

“Que tingui bon dia,
avui és Nadal!
¿No té una carteta,
no té una postal?”

“Li dono una carta
del seu fill Pasqual,
que des de Suïssa
li diu: Bon Nadal!”

Bofill, Puig, Serrat

Botigues tancades i llums al carrer. Als menjadors de totes les cases, taules ben vestides i famílies reunides. Arriba una de les dates més senyalades de les Festes de Nadal, el 25 de desembre. Un dia on les distàncies es fan curtes i les sobretaules molt llargues.

Però, abans, ens espera un bon dinar que quasi sempre acaba amb una plata de neules i torrons i una copa de cava. La Local s’ha preguntat quin és el menú de Nadal dels tianencs i, hem corroborat, segueixen la tradició al peu de la lletra.

De primer, escudella de galets. Alguns farcits, d’altres no. Tot seguit, un bon plat de carn d’olla. Per si això fos poc, molts treuran un pollastre farcit, una pava o gambes i escamarlans. I finalment, la part més dolça del Nadal: neules, també de xocolata, torrons, bombons, vi i cava.

 

També ens n’hem trobat que incorporen el menú clàssic del dia de Sant Esteve, els canelons de carn, al dia de Nadal. Per què? Perquè no poden trobar-se tota la família els dos dies i decideixen fer un “dos en un”.

 

I és que aquestes dates es caracteritzen per menjars copiosos en els que acabes ben tip. És per això que dietistes i metges aconsellen combinar aquests àpats especials amb postres de fruita, com la macedònia o receptes que incloguin algun tipus de verdura. Així ho explica un interessant article de l’Ara.cat on es donen 10 consells per no acabar el Nadal empatxats.

images
Font: google.com