Ajuntament | Política

“Gemi” Galceran, nou regidor del PDECat: “encara no entenc el pacte d’ERC amb el PSC”

L'exalcalde i ara regidor del PDECat, als estudis de Ràdio Tiana / Alexia Guilera

Reconeix que el seu fort, allò en què es considera "expert", és el tema urbanístic. Per això, fent una radiografia ràpida del que urgeix canviar a Tiana, assegura que li preocupa molt el tema de les voreres al poble:

Alèxia  Guilera | 18/08/2017 a les 14:41 0
 

D’aquí a menys d’un mes -concretament el 12 de setembre- en Josep Maria Galceran tornarà a seure a la sala de plens municipal com a regidor, en aquest cas del grup municipal del PDECat-DC. Ho farà en substitució de Joan Graupera que va deixar el càrrec el mes passat.

Galceran, de 78 anys, diu que la tornada al consistori li produeix “emoció i respecte”. Políticament, ha virat una mica respecte el seu anterior periode municipal. I és que abans de l’actual procés en què està immersa Catalunya, ell no era independentista però ara, assegura, sí que es defineix com a tal:

 

Per això, assegura que “encara” no entén el pacte de govern que va fer a Tiana ERC amb el PSC per aquest mandat, en el context independentista que ja hi havia el 2015. Creu que aquell pacte “no s’hagués hagut de fer” perquè ara, diu, “obliga a fer cabrioles sense que n’hi hagi necessitat”:

 

Preocupat per l’estretor de les voreres i per la Catequística

L’exalcalde reconeix que el seu fort, allò en què es considera “expert”, és el tema urbanístic. Per això, fent una radiografia ràpida del que urgeix canviar a Tiana, assegura que gairebé el que li preocupa més és el tema de les voreres al poble:

 

En aquest sentit, Gemi Galceran proposa que Isaac Albéniz tingui, a la part central del poble, tres metres de calçada pels vehicles “i no cinc”, de manera que es puguin eixamplar les voreres. També és partidari de fer recular l’espai que ocupa el Casal per guanyar espai de vorera en aquell punt.

 

Galceran també creu que un dels espais emblemàtics del poble, la Catequística, està “infrautilitzat”. Tenint en compte que és propietat de l’Ajuntament, el nou regidor proposa que el mossèn faci la Catequesi -que actualment es fa a la Catequística- a la Casa de la Delfina, de manera que el gran espai de la Catequística quedi per fer-hi tot tipus d’activitats per la gent del poble.

Un històric convergent

En “Gemi”, com el coneix tothom, és un històric de l’antiga Convergència. I és que va ser un dels fundadors del partit a Catalunya (en tenia el carnet número 13) i també va posar les bases de la secció local a Tiana. A més de regidor municipal amb CDC va ser alcalde a Tiana, amb aquell partit, durant un periode curt però força intens políticament: entre el 1980 i el 1983.

Amb les primeres eleccions municipals (1979) un cop acabada la dictadura, a Tiana van formar govern PSC i PSUC. L’any següent, però, el vot trànsfuga d’un regidor del PSUC va permetre que Gemi Galceran pogués ser alcalde els 3 anys restants, del 80 al 83.

Alèxia  Guilera