Cultura | D'acords

Improvisació sobre poemes aleatoris

Josep Pedrals i Freenetics en plena actuació / martifrancas

Freenètics i Josep Pedrals no havien preparat res concret i l'actuació ha estat d'improvisació total a Can Riera, tal com els artistes volien.

Martí  Francàs | 10/12/2017 a les 23:37 0
 

El D’Acords de desembre s’ha avançat. El concert mensual d’aquest cicle se sol fer l’últim diumenge de mes però per raons de calendari s’ha avançat al segon. Un canvi irrellevant en l’assistència entusiasta a Can Riera, que ha estat la de sempre. La proposta d’aquest mes era la improvisació: els Freenetics formats per Ferran Besalduch (Saxo) , Joan Antoni Pich (Violoncel)  i Pep Mula (Bateria) han acompanyat el poeta Josep Pedrals en una experiència diferent a les que trobem habitualment. La clau de l’espectacle és la falta total de comunicació entre els 4 artistes i la improvisació. Josep Pedrals i Pep Mula ens ho expliquen:

 

 

Una altra de les claus de l’espectacle ha estat l’aleatorietat dels poemes o històries que Josep Pedrals llegia. Alguns eren recents però d’altres eren històries tretes d’obres seves, antigues.

 

Els Freenetics, mentrestant, seguien en Josep Pedrals. La música improvisada servia de fons i d’interludi però, també, com a element narratiu que coordinava amb les històries i els poemes:

 

Aquest ha estat el darrer concert del D’Acords aquest 2017 però el cicle tianenc de músiques diverses seguirà a partir del gener vinent.

Martí  Francàs