Esports

Jordi Marí i Sílvia Domínguez reviuen l’esperit de Barcelona 92

/ sergiquevedo

El que va ser nedador paralímpic ha estat un dels convidats a la celebració d’aquesta efemèride. Per altra banda la montgatina, plata als darrers jocs de Rio 2016 amb al selecció femenina de bàsquet, ha estat portadora de la torxa com a una de les rellevistes.

Sergi  Quevedo | 26/07/2017 a les 19:03 0
 

Aquest 25 de juliol del 2017 es van complir 25 anys de la inauguració dels Jocs Olímpics de Barcelona 92. Una de les cites més recordades a nivell català. Per celebrar-ho es van fer tota una sèrie d’actes a la ciutat per celebrar-ho. Dues persones molt vinculades al poble van ser convidats i participants respectivament a l’acte. Un d’ells va ser el tianenc Jordi Marí, que va ser paralímpic a Barcelona 92 i que estava a la recepció del Palauet Albéniz. Marí va ser un dels convidats i destaca la bona sintonia que hi va haver al llarg de l’acte. Però sobretot recorda el moment de l’entrada de Pascual Maragall, ja que va ser un dels més aplaudits de la nit, Jordi Marí

 

Aquest acte va servir per retrobar-se amb vells amics i antics companys esportistes. Marí va reviure Barcelona 92 i li va tornar a la ment el desplegament que Tiana va fer per anar-lo a veure’l a les piscines Bernat Picornell

 

Reconeix que Barcelona 92 segueix ven viva al record 25 anys després i remarca la importància que es van donar als jocs paralímpics d’aquell any. Creu que la capital catalana va ser on els atletes de la segona cita van començar a ser reconeguts més que no pas a les demés.

 

Sílvia Domínguez una de les rellevistes de la torxa

Sílvia Domínguez amb l'antorxa olímpica a punt per fer el seu relleu

Sílvia Domínguez amb l’antorxa olímpica a punt per fer el seu relleu

L’altre protagonista ha estat la montgatina Sílvia Domínguez. La jugadora de bàsquet professional, plata a la darrera olimpíada de Rio 2016, ha estat l’encarregada de fer un tram amb la flama olímpica, que es va encendre simbòlicament al palauet Albéniz i va arribar fins a la Plaça de Catalunya, passant pels carres de Barcelona. Li ha estat passada per Maria Jesus Santolaria que va ser or al mundial de Taekwondo de Nova York en la modalitat de menys de 60kg l’any 1993. Després de fer el seu tram va passar a les mans de Pol Amat, mític jugador egarenc d’Hockey Herba.

 

 

Sergi  Quevedo