Personatges de Tiana

Josep Cuní rep la Creu de Sant Jordi

Josep Cuní a la redacció de 8tv / lalocal

Algunes de les persones guardonades han estat, també enguany, Teresa Gimpera, Josep Maria Pou o Carme Chacón, a títol pòstum.

La  Local | 11/04/2017 a les 17:17 0
 

El Govern de la generalitat ha atorgat una de les Creus de Sant Jordi d’aquest any al tianenc Josep Cuní. Enguany en concedirà a 29 personalitats i 23 entitats que s’han destacat, ha explicat el Govern català, “pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural.” Algunes de les persones guardonades han estat, també enguany, Teresa Gimpera, Josep Maria Pou o Carme Chacón, a títol pòstum.

Josep Cuní és la veu tianenca més coneguda del país. Des de l’any 1970, quan inicia l’activitat professional, la seva vida ha estat estretament lligada a la ràdio. Desprès de passar per Ràdio Barcelona, l’any 1984 exerceix de cap de programes de Catalunya Ràdio, poc desprès de la seva fundació. El programa Els matins de Josep Cuní assoleix el lideratge d’audiència de la ràdio a Catalunya, per primer cop en la història d’una emissora que emet en català. Posteriorment desprès d’un anys sabàtic, es vincula a COM Ràdio on, entre d’altres, dirigeixi presenta un magazin matinal. Ha col·laborat en diaris i revistes i ha presentat diversos programes de televisió. A més va ser el padrí de l’emissora municipal Radio Tiana el dia de la seva inauguració l’11 de setembre de 1996.

Aquesta distinció li han atorgat a 29 personalitats en que destaquen l’actor Josep Maria Pou, la periodista Teresa Gimpera o les nedadores Gemma Mengual i la badalonina Mirea Belmonte. Una altre de les guardonades a títol pòstum ha estat la ex-ministra de defensa Carme Chacon. Com a entitats en destaquen el Balomano Granollers i altres amb relació de comarca com l’il·lustre col·legi d’advocats de Mataró.

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya. La distinció es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya. Qualsevol ciutadà, grup de ciutadans o entitat pot demanar que s’atorgui aquest guardó a alguna persona, ja sigui física o jurídica. La figura de Cuní ha estat reconegut per la seva tasca com a comunicador en llengua catalana i com a persona amb una “importància remarcable en la creació i consolidació de al corporació catalana de mitjans”.

Segona creu de Sant Jordi per a Tiana

Aquesta ha estat la segona vegada que un tianenc rep aquesta distinció. La primera va ser al 2012 quan el catedràtic Francesc Granell va ser condecorat pel president de la Generalitat amb aquest guardó

La  Local