Cultura | Personatges de Tiana

Josep i Joana Mas, quan la música és als gens

Josep Mas Kitflus i la seva filla Joana Mas component de les Sound Six / sergiquevedo

Parlem amb el teclista Josep Mas (Kitflus) i la seva filla Joana Mas, membre de les Sound Six. Pare i filla porten la música a la sang i ara tots dos tenen molts projectes per davant.

Sergi  Quevedo | 20/07/2017 a les 17:35 0
 

No paren! Els hem agafat en un moment de descans en la gravació a l’estudi que Josep “Kitflus” Mas té al carrer de Cals Frares de Tiana. Allà les Sound Six i alguns actors de musicals estaven treballant en un projecte per la nit dels musicals que es farà a Barcelona.

En un descans ens atenen. A més, ho fan dijous, abans d’actuar a les Nits de Música al Jardí Lola Anglada. Josep Mas, músic, fundador dels “Pegasus”, teclista habitual de Joan Manel Serrat i durant anys compositor de bandes sonores i peces pròpies, està atent a les evolucions de la seva filla, Joana Mas, membre de les Sound Six. Elles van quedar finalistes a la darrera edició del programa “Oh Happy Day” de TV3.

Parlem amb ells abans d’actuar a Tiana, lloc on diuen que els fa molta il·lusió actuar pel fet de fer-ho a casa. Ells mateixos en parlen:

 

La Joana i en Kitflus fa molt de temps que, a més de ser pare i filla, també son “companys de professió” per dir-ho d’alguna manera. La Joana ha estat al costat del seu pare en molts moments, per exemple quan ell feia les cançons del Super 3. Així ho recorden:

 

Experiència a “Oh Happy Day”

Ara, la Joana Mas i el seu grup Sound Six es mostren molt contentes de com ha anat aquella experiència i de veure el resultat final. La Joana reconeix que ha crescut com a artista i com a persona gràcies al programa de TV3:

 

Des de l’altre cantó el pare, que ho viu de manera especial, veu com la seva filla acaba finalista al programa. Reconeix que és perquè ho fa molt bé. Josep Mas:

 

La Joana admet que el projecte Sound Six fa molt poc que funcionava i, per això, hi va haver reticències a presentar-se. No totes les integrants hi estaven a favor. Algunes eren més reticents que les altres però ara estan contentes d’haver-ho fet. Joana Mas:

 

Molta feina per a tots dos els propers mesos

Ara comencen a treballar sense parar. Kitflus seguirà fent la gira de “El Gusto es Nuestro” que encara té recorregut a Xile i Argentina. Ha presentat projecte nou amb Pegassus i Monica Green, també ha tret disc nou amb un cantautor, fa actuacions amb el seu quartet de jazz i també actuacions en solitari. Joana Mas està de gira per Catalunya amb les Sound Six i cap al setembre començaran a preparar un disc amb cançons pròpies.

Pare i filla tenen molta feina per davant i tenir-los junts ara és un luxe. Els dos són molt reconeguts a la seva feina i saben que ara és el moment de treballar i no parar, sobretot en el cas de la Joana que acaben de saltar a la fama. En “Kitflus” ho té clar: no dóna més consells a la seva filla per ser qui és.

 

Això si, al músic li cau la baba amb la nova generació de la família Mas i el “llegat familiar musical”

 

La Joana Mas no farda de pare, tot i que reconeix que “ho podria fer”. També, però, reconeix que “no és una cosa que digui d’entrada, encara que quan surt el tema de seguida saben qui és”.

Pare i filla tenen molts projectes en marxa, molts “bolos” per fer i moltes actuacions per donar, ja sigui juts o per separat, al llarg dels propers mesos.

Sergi  Quevedo