Ajuntament | Urbanisme | Viure a Tiana

Junts demana millorar la seguretat al Camí del Mig i al carrer Can Gaietà

El Camí del Mig és estret i mal il.luminat, factors que el fan perillós, diu Junts / Alexia Guilera

Un altre prec demana que la Regidoria de Cultura estudiï quines són i quant costen les inversions pendents a la sala Albéniz per actualitzar-la amb les necessitats "d'un teatre municipal del segle XXI".

Alèxia  Guilera | 04/04/2017 a les 21:37 0
 

Junts per Tiana ha adreçat 3 precs al ple municipal, i a tots tres hi ha proposat millores. Dues d’aquestes tenen a veure amb vies de comunicació importants de Tiana: el carrer Can Gaietà i el camí del Mig, que comunica el nucli urbà de Tiana amb La Virreina.

La regidora d’Urbanisme, Núria Garcia, ha recodat un seguit de millores que ja s’han fet en aquesta via. Ha recordat que no és un vial sinó un camí, fet que canvia el tipus d’intervenció que s’hi pot fer:

 

Garcia creu que hi ha “una obssessió” per il.luminar el Camí del Mig fins a la Granja, sent com és aquesta un habitage unifamiliar, ha dit. Garcia creu que, o s’il.lumina tot el camí o es queda com està. Tampoc creu que el revolt del Pastor sigui perillós, com diu Junts al prec, i ha dit que no hi volen ampliar vorals havent d’expropiar terreny.

Salvatierra ha replicat que el Camí del Mig el fa servir molta gent, actualment. Ha donat altres raons, de seguretat, per fer-hi les millores que demanen:

 

Núria Garcia ha anunciat algunes petites actuacions que ja estan en marxa al Camí del Mig  però ha reiterat que en aquesta via no hi ha cap problema de seguretat vial.

 

Els infants i Can Gaietà

Un altre dels precs de Junts ha demanat que es facin els arranjaments necessaris al carrer de Can Gaietà per tal que desapareguin els dos punts foscos que, segons aquest grup municipal, fan insegura, actualment, l’entrada i sortida d’infants de l’escola bressol municipal.

Al prec també s’ha demanat que s’habiliti un pas de zebra a la zona de contenidors de la cruïlla de Can Gaietà amb Cals Frares, que s’habiliti un aparcament a Can Gaietà amb Ciutadella, i que hi hagi presència diària de la Policia Local a les hores d’entrar i sortir de l’escola bressol, tal com ja es fa amb les dues escoles de Primària del poble.

Núria Garcia ha reconegut que hi ha alguns fanals fosos però el que hi ha són 2 punts crítics, no foscos, ha especificat. Ha explicat que ja s’han fet a Can Gaietà diversos estudis de mobilitat, a càrrec de l’empresa Doymo, estudis que demostren que sí que hi ha punts d’aquest carrer en què els vehicles van massa ràpid. Just abans del Cals Frares, baixant, la regidora ha anunciat que posaran reductors de velocitat i altres mesures pacificadores:

 

Modernitzar la sala Albéniz

Un tercer prec de Junts, finalment, ha demanat a Núria Blasco que la Regidoria de Cultura estudiï quines són i quant costen les inversions pendents a la sala Albéniz per actualitzar-la amb les necessitats, diu Junts, d’un teatre municipal del segle XXI. La millora immediata més urgent, creu aquest grup, és la renovació de les actuals butaques, que tenen 29 anys i estan força malmeses.

Núria Blasco ha respost que la sala Albéniz requereix una solució conjunta i que no és pas barata:

 

Blasco ha afegit que la Regidoria de Cultura està preparant un projecte que contempli la millora global d’aquesta sala, que reconeix que és necessària. També ha anunciat que es retiraran les butaques que estiguin en pitjor estat.

Per la seva banda, la regidora de Junts Cristina Comas ha proposat fer una auditoria tècnica sobre el que li cal a la sala Albéniz per posar-se al dia.

Alèxia  Guilera