Urbanisme

Les obres al tram final de Matas seguiran tal com estava previst

El carrer Matas en obres, a l'alçada de la placeta Clavé / Alexia Guilera

Junts ha demanat al ple que no continuïn fins que no s'hagin sotmès a la informació i deliberació del Consell Assessor d'Urbanisme però el ple no ho ha aprovat. Només la CUP hi ha votat a favor.

Alèxia  Guilera | 03/04/2018 a les 13:02 0
 

Junts per Tiana creu que la ciutadania no està ni ha estat informada “en cap moment” de les obres de reurbanització del carrer Matas. Per això, al ple d’aquest dimarts, ha demanat que s’hi aturin les obres al tram final fins que aquestes no s’hagin sotmès a la informació i deliberació del Consell Assessor d’Urbanisme. Però la oció no ha estat arovada: només hi ha votat a favor la CUP i ERC s’hi ha abstingut.

A la moció Junts també ha demanat que se sotmeti a debat del Consell Assessor d’Urbanisme “la projecció, tramitació i execució de tots els projectes promoguts per entitats supramunicipals que tinguin l’impuls de l’Ajuntament de Tiana”. I és que, per exemple, les obres de reurbanització del carrer Matas les executa l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), amb un pressupost de 530.954 euros. En aquest sentit, Junts diu a la moció que “la recerca d’ajuts a les administracions supramunicipals no pot anar en detriment de la transparència i la fiscalització dels grups de l’oposició”.

El regidor del PDeCAT-DC, Josep Maria Galceran, ha dit que no és seriós ni responsable parar les obres al carrer Matas ara:

 

Galceran també ha dit que sí que estan d’acord amb els altres 2 punts de la moció de Junts.

El portaveu del PP, Diego Parra, ha remarcat que hi ha hagut manca d’informació d’aquest projecte, especialment amb el tema de la placeta Clavé. Tanmateix hi veu voluntat de fer-ho correctament per part d’Urbanisme. Tampoc està d’acord en aturar les obres perquè no ho creu responsable, ha dit:

 

El portaveu d’ERC, Ricard Fabra, ha dit que aturar les obres tindria un alt cost. Tanmateix, ha criticat també la manca d’informació i que es mantingui l’essència de la placeta Clavé:

 

Per a la CUP sí que caldria aturar les obres perquè no se sap què hi faran, realment, creuen. Escoltem el portaveu, Àlex Rosa, que ha tornat a acusar l’equip de govern d’amagar informació important al poble:

 

La regidora d’Urbanisme, Núria Garcia, ha dit que sí que s’ha informat correctament de tot el projecte i en concret de la reurbanització de la placeta Clavé, ha remarcat. També ha dit que tornaran a explicar el projecte on calgui i els cops que sigui necessari:

 

Garcia també ha dit que el reglament del consell municipal d’Urbanisme no quedarà aprovat del tot fins el dia 6 d’abril. També ha dit que l’equip de govern fa els projectes pensant en els tianencs i tianenques.

El portaveu de Junts, Isaac Salvatierra, visiblement indignat, s’ha queixat que Núria Garcia els parla com a tècnica i no com a regidora d’Urbanisme. Ha dit que com a grup de l’oposició tenen dret a tenir la informació des del començament i no quan l’obra ja està en execució, que és el que ha passat en aquest cas, ha dit:

 

Per Junts, les obres per convertir en zona de vianants el carrer Matas “s’estan fent d’esquena al poble”. Afirmen que no s’ha explicat a la ciutadania ni “la concreció d’aquesta obra, ni tampoc el seu encaix al projecte de pacificació del trànsit al centre del poble”.

També es queixen que “a hores d’ara encara no se sap del cert a quins carrers hi haurà restriccions de trànsit, ni a quines hores” es faran aquestes. Tampoc se sap, ha dit al ple el grup municipal, “com es compensaran les places d’aparcament que es perden, fruit de la pacificació del trànsit”.

Alèxia  Guilera