Política | Salut

Junts es pregunta si el CAP atén prou bé els usuaris de Tiana

Entrada al CAP de Tiana, a l'edifici de la Punxa / Alexia Guilera

Per això ha adreçat un pregunta al ple d'aquest dimarts. Quan es va signar el conveni entre la concessionària del CAP i l'Ajuntament, Tiana tenia 2.000 habitants menys que ara.

Alèxia  Guilera | 07/06/2016 a les 13:10 0
 

Junts per Tiana continua volent saber quin és l’estat de la qüestió al CAP de Tiana. Volen aclarir qüestions com ara si el nombre de metges, pediatres i infermeres que hi ha assignats és suficient per atendre les necessitats de Tiana, o bé quanta gent adscrita a aquest CAP paga una mútua privada i, per tant, no utilitza els serveis del centre de salut tianenc.

Per això, al ple d’aquest dimarts han presentat una pregunta en què demanen a la regidora de Benestar i Drets Socials, Marta Guàrdia, en quin punt es troben les converses entre l’Ajuntament i Badalona Serveis Assistencials (BSA), empresa que té la concessió de l’ambulatori.

El metge Ramon Coll és el membre de Junts que fa seguiment dels temes de Salut:

 

Marta Guàrdia ha dit que és un tema del qual espera encara resposta de BSA:

 

Isaac Salvatierra, portaveu de Junts, ha dit que no es tracta de duplicar serveis però que potser és el moment que el CAP de Tiana s’independitzi del de Montgat:

 

Al ple de novembre, explica Junts a la pregunta, els dos regidors electes de Junts ja van demanar si les prestacions assistencials que s’hi estan donant són les adeqüades per als més de 8.500 habitants que hi ha ara mateix a Tiana. I és que quan es va signar el conveni entre BSA i l’Ajuntament, fa 14 anys,  el poble tenia 2.000 habitants menys que ara.

En qualsevol cas, Ramon Coll vol deixar clar que l’agrupació d’electors no qüestiona, en cap cas, la qualitat del servei mèdics del CAP:

 

L’integrant de Junts per Tiana remarca, però, que encara que el servei del CAp estigui subcontractat, l’Ajuntament sí que té responsabilitat plena en la qualitat del servei que s’hi dóna. Ara mateix és un consultori local, la qual cosa significa que Tiana s’assimila a poblacions rurals, assenyala Coll, ja que en estar mancomunat amb el CAP de Montgat, aquest municipi és sempre el de referència perquè té 3.000 habitants més.

Actualment, el CAP de Tiana té els mateixos serveis que el 2.002, quan es va signar el conveni: medicina familiar, pediatria i infermeria comunitària.

Més iniciatives al ple d’aquest dimarts

El grup municipal de Junts per Tiana també ha preguntat en aquest ple com s’està fent el procés selectiu de 9 plans d’ocupació municipal que s’han obert les darreres setmanes a Tiana. Ricard Fabra, regidor responsable de les contractacions municipals, ha dit que el procés és del tot transparent i se segueixen els criteris dels serveis tècnics de l’Ajuntament.

Per la seva banda, l’alcaldessa Ester Pujol ha assegurat que “el criteri del SOC sempre ha estat molt vàlid” i, per tant, ha dit, “tenim una xerrada pendent amb ells perquè ara hi ha queixes quan no n’hi ha hagut mai”.

Junts ha adreçat, a més, un prec a l’alcaldessa per tal que les pàgines centrals de la revista municipal “Tiana’t” siguin gratuïtes per poder, d’aquesta manera, promocionar-hi el comerç local. L’alcaldessa ha contestat a Salvatierra que ja fa temps que no es paga per aparèixer en aquesta part de la revista, a la qual cosa Salvatierra ha dit que això s’ha de fer públic i que, si no es paga, hi ha risc de caure en arbitrarietats.

Alèxia  Guilera
 
 

Participa