Eleccions municipals 2019 | Política

Junts per Tiana comença una primera ronda de contactes per formar govern

Isaac Salvatierra, als estudis de La Local. / martalopez

Com a llista més votada, la seva intenció és parlar amb tothom. Segons Isaac Salvatierra, el poble l’han de fer entre els 13 regidors.

Marta  López | 30/05/2019 a les 10:49 0
 

Quatre dies després de les eleccions municipals, el candidat de la llista més votada, Junts per Tiana, encara està paint els resultats de diumenge:

 

1.348 vots i 5 regidors, el que suposa la confiança del 28,41% dels tianencs i tianenques que van anar a votar el passat 26M. Uns números que han col·locat a l’agrupació d’electors en primera posició. L’Isaac Salvatierra destaca que Junts va aconseguir guanyar a tots els col·legis electorals, un fet que no passava des de la majoria absoluta del CIU de Josep Maria Escudé:

 

El suport d’aquests 1.348 vilatans no l’han sentit només a les urnes sinó també al carrer. Salvatierra diu que això és l’inici d’un canvi en la cultura política tianenca, amb més participació per part del poble més enllà de votar cada 4 anys:

 

Com a cap de la llista més votada, doncs, ara li toca començar una primera ronda de contactes amb les altres tres forces polítiques que han aconseguit representació a l’Ajuntament de Tiana:

 

La seva intenció és parlar amb tothom. Segons Salvatierra, el poble l’han de fer entre els 13 regidors:

 

A partir de la constitució del nou ple el 15 de juny, on s’escollirà l’alcalde, assegura que també tindran en compte els partits que no han aconseguit representació:

 

Un dels fets més destacats d’aquestes eleccions ha sigut la gran diferència de vots entre les 4 candidatures que han aconseguit representació i les que no. Ciutadans, que ha quedat per sota de JuntsxCat Tiana (670 vots), ha tingut 247. Podem Tiana n’ha tret 231, la CUP Tiana 226 i el PP 164.

A nivell de la comarca del Maresme, Junts per Tiana ha sigut una de les tres llistes únicament locals que han aconseguit guanyar les eleccions, juntament amb Som-hi per Sant Iscle i Unitat Argentona per la República.

Marta López
Marta  López