Mobilitat | Viure a Tiana

Junts per Tiana farà un col·loqui sobre la pacificació del centre

Treure part o tots els vehicles del centre de Tiana és una de les potes del debat sobre mobilitat al poble / Alexia Guilera

L’acte es farà el divendres 12 de maig a les 20h la Sala d’Exposicions del Casal. Comptarà amb els impulsors de dos casos d'èxit de pacificació: Badalona i Granollers, i amb l'expert Ole Thorson.

Anna  Molas | 10/05/2017 a les 14:31 0
 

Junts Per Tiana organitza una xerrada-col·loqui, aquest divendres, que torna a posar sobre la taula el debat entre cotxes o vianants, és a dir, el debat entorn la pacificació del poble.

L’acte comptarà amb els promotors dels centres, ja pacificats, de Granollers i Badalona, Amadeu Barbany i Jaume Oliveras, respectivament. Tots dos presentaran les seves experiències d’èxit en relació a l’impuls del comerç i la pacificació. Isaac Salvatierra, portaveu del grup municipal, ens explica que tots dos són botiguers i per què els han escollir com a convidats:

 

També hi assistirà Ole Thorson, expert en mobilitat i exresident a la vila, que aportarà la visió tècnica tenint en compte les particularitats del terreny de Tiana.

Tal com va quedar plasmat en les opinions dels comerciants del centre recollides per LaLocal l’11 d’abril, es tracta d’un debat molt sensible entre els comerciants del poble. Salvatierra assegura que des del seu grup ho han detectat. Lamenta que l’equip de govern no estigui sent clar en relació a quan i com es faran les obres al centre. Opina que es tracta d’una manera d’evitar la confrontació.

 

Salvatierra explica que cal tenir en compte que Tiana fa pujada i que, per tant, sovint no és possible emmirallar-se totalment en altres poblacions amb un terreny diferent. Per això afirma que els aparcaments són part inel.ludible del debat i que calen solucions específiques.

 

L’acte es farà el divendres 12 de maig a les 20h la Sala d’Exposicions del Casal, i estarà obert a totes les ciutadanes i ciutadans.

Cartell de la xerrada-col·loqui "Quin centre volem?"

Cartell de la xerrada-col·loqui de Junts per Tiana “Quin centre volem?”

Anna  Molas