Ajuntament

Junts per Tiana demana que s’aturi el canvi de sentit a 5 carrers del poble

Escalfapé, un dels 5 carrers que té previst canviar de direcció / martalopez

El canvi de sentit que afecta la zona dels carrers Matas, Escalfapé, Pau Casals, Avinguda Ciutadella i Pep Ventura s’havia d’implantar a finals de desembre, coincidint amb les vacances escolars de Nadal, però encara no s'ha dut a terme.

Marta  López | 08/01/2018 a les 18:46 0
 

El grup municipal de Junts per Tiana ha presentat un prec dirigit a la regidora d’Urbanisme. El prec tenia tres punts: que es congeli l’entrada en vigor dels nous canvis de direccions fins a explicar el projecte als veïns en una audiència pública oberta a tothom, que, en cas que el projecte tiri endavant, hi hagi el compromís de l’equip de govern de revertir-lo si es comprova que no assoleix els objectius i comporta una major problemàtica pels veïns. El tercer i últim punt buscava replantejar, si calia, el projecte amb els veïns i tots els grups de la corporació municipal;

La regidora d’Urbanisme Núria Garcia ha admès que la de la Ciutadella és una zona molt complicada des de punt de vista de seguretat viària:

 

Garcia ha subratllat també que no es treuran places d’aparcamentala a projecte de la Ciutadella, fet que ha valorat positivament.

Isaac Salvatierra, poraveu de Junts, ha dit a l’equip de govern que admeti que estan fent marxa enrere de projecte inicial del canvi de direccions:

 

Junts també ha demanat en quin punt està el projecte que volia implementar l’exalcalde Vallespinós per desviar part del trànsit de vehicles per Camí dels Francesos, Vessants, Carmelità, Joan Garí i Can Gaietà. El portaveu de Junts també ha dit que no creu que el projecte inicial de Vallespinós sigui compatible amb l’estudi de mobilitat de Doymo. L’alcaldessa ha assegurat a Junts que aquest pla de Vallespinós no existeix, en realitat:

 

El canvi de sentit que afecta la zona dels carrers Matas, Escalfapé, Pau Casals, Avinguda Ciutadella i Pep Ventura s’havia d’implantar a finals de desembre, coincidint amb les vacances escolars de Nadal. Aquesta iniciativa ha provocat un malestar al veïnat de la zona per la manca d’informació sobre el projecte, motiu pel qual han recollit prop de 200 firmes per tal que l’equip de govern els escolti i tingui en compte la seva opinió. Però les vacances s’han acabat i el canvi encara no s’ha començat a dur a terme.

Dos temes més relacionats amb mobilitat

Junts per Tiana, a més a més, ha presentarà una moció sobre el transport públic, molt relacionada amb la que van aprovar al ple del 5 de desembre i que tenia el compromís de “millorar i ampliar les opcions de transport públic” a Tiana. La moció, aprovada per unanimitat, insta a constituir una comissió municipal destinada a la millora del transport públic, formada per l’alcaldessa i amb representació de tots els grups municipals, i que aquesta comissió sigui l’encarregada de negociar amb les autoritats supramunicipals.

Junts per Tiana fnalment ha fet un segon prec, aquest cop dirigit a l’alcaldessa Ester Pujol, relacionat amb l’aprovació de la compra d’un radar mòbil de velocitat per part de la junta de govern. L’objectiu principal del prec era saber quin ha estat el procediment administratiu que s’ha dut a terme per la contractació del radar. Ester Pujol li ha aclarit que el novembre es va fer la decisió de comprar el radar però no la compra en si, que no s’ha fet, i que se’ls farà arribar la documentació. Isaac Salvatierra ha aprofitat per criticar la tardança en l’arribada de les actes de juntes de govern municipals:

 

Junts ja havia demanat a l’equip de govern tota la informació relacionada amb l’adquisició del radar mòbil el passat 11 de desembre, però la resposta que van rebre des de l’alcaldia no va concretar res.

Marta López
Marta  López