Ajuntament | Política

Junts per Tiana presentarà una moció per denunciar l’estat de les dues rieres de Tiana

Aspecte actual de la Riera d'en Font. Foto: Junts per Tiana / Alexia Guilera

El grup municipal vol exigir a l'equip de govern que activi un pla per la neteja, el manteniment i la conservació de les dues rieres amb l’objectiu de preservar-les.

Marta  López | 01/03/2018 a les 19:31 0
 

Junts per Tiana presentarà una moció al ple d’aquest mes de març per denunciar l’estat de les rieres de Tiana. El grup municipal vol exigir a l’equip de govern que activi un pla per la neteja, el manteniment i la conservació de les dues rieres amb l’objectiu de preservar-les. Isaac Salvatierra, portaveu de Junts, explica que s’han convertit en l’habitació dels mals endreços del poble:

 

En la seva moció, Junts defineix a les rieres com a un dels senyals d’identitat del Maresme, amb un valor hidràulic, ecològic, paisatgístic i cultural que obliga a l’Ajuntament, diuen, “a vetllar pel seu bon estat i desplegar-ne totes les accions necessàries per convertir-les en un actiu per a la vila.” Per aquest motiu, Junts proposa un seguit d’acords per aconseguir-ho. Primer de tot, s’ha d’aconseguir finançament, explica Salvatierra:

 

Un segon punt preveu estudiar la possibilitat de reclamar plans locals d’ocupació i també arribar a acords amb entitats del Tercer Sector per treballar en la neteja i el manteniment de les rieres i el seu entorn. Per últim, volen que aquesta moció s’aprovi per conscienciar i sensibilitzar als tianencs i tianenques del paper mediambiental, vertebrador, històric i cultural de les rieres de Tiana:

 

A Tiana, tenim dues rieres que voregen el poble: la Riera de Tiana, que històricament ha sigut una via natural d’accés al poble; i la Riera d’en Font, que uneix el nucli antic amb les noves urbanitzacions.

 

Marta López
Marta  López