La Local - Ràdio Tiana

L’1-O encén la darrera tertúlia política de la temporada

/ lalocal

L' "Ara i aquí" també ha debatut sobre la gestió, el conveni amb Montgat i els abonaments de la piscina municipal d'estiu.

Alèxia  Guilera | 19/07/2017 a les 14:46 0
 

El programa de tertúlia política de La Local-Ràdio Tiana no podia deixar de tenir com a protagonista el referèndum de l’1 d’octubre i la seva organització -o no- a Tiana. El tema va encendre alguns dels participants a la tertúlia que van ser, de nou, la totalitat dels representants dels 6 grups municipals.

Ricard Fabra, portaveu d’ERC i coordinador de l’Àrea de Transició Nacional, ha dit que li agradaria que l’alcaldessa, Ester Pujol (PSC), anés a votar tot i que, va remarcar, l’opinió expressada recentment per ella dient que no anirà a votar “és respectable totalment”. També ha afirmat que el seu partit no ha incomplert el pacte de govern municipal i que “intentaran” que l’1-O es pugui votar a Tiana de la manera habitual:

 

Ferran Almeida, del PSC, ha tornat a dir que aquest referèndum “no s’ajusta a la legalitat estatutària ni la constitucional”, i que fins que no es conegui la llei que ha de possibilitar el referèndum, els socialistes, a Tiana, no faran cap moviment:

 

Gemma Liñán, de Junts per Tiana, ha criticat que ERC posi en mans de l’alcaldessa les garanties per poder votar l’1-O a Tiana:

 

Olga Rué, del PDECat-DC, ha insistit que el procés electoral aquell dia, a Tiana, ha de ser “com a mínim igual com s’ha fet les altres vegades”. Per això, creu que el PSC ha de facilitar que la gent que ho vulgui, aquell dia pugui votar i que ERC, regidor de l’Àrea de Transició Nacional, ha de liderar tot aquest procés a Tiana:

 

Per la seva banda, Diego Parra (PP) creu que el debat sobre el referèndum està dividint el poble, provocant discrepàncies dins el govern català i posant en risc els alcaldes i funcionaris municipals:

 

Per a Salva Bosch, de la CUP, és imprtant que el referèndum compleixi totes les garanties democràtiques. L’1 d’octubre que la CUP voldria a Tiana és aquest:

 

L’ “Ara i aquí” també ha debatut sobre la gestió, el conveni amb Montgat i els abonaments de la piscina municipal d’estiu. En un altre bloc de la tertúlia s’ha analitzat si són prioritàries les obres que han començat al poble aquests dies -i les que començara en aquesta segona meitat del mandat- i si és oportú fer-les a l’estiu.

Alèxia  Guilera