Cultura

La benvinguda dels Reis Mags serà estàtica i repartida per tres punts diferents de Tiana

La bústia reial que hi ha instal·lada a la Plaça de la Vila, al costat de l’arbre. Foto: Ajuntament de Tiana. / martalopez

Melcior estarà a la Plaça de la Vila, Gaspar a la Catequística i Baltasar a l’Escola Tiziana. Només es podrà reservar una entrada, que estaran disponibles a partir del dia 2 de gener a les dotze del migdia, en un dels tres espais.

Marta  López | 30/12/2020 a les 18:55 0
 

L’Ajuntament de Tiana ha confirmat aquest dimecres 30 de desembre com serà la benvinguda a Ses Majestats els Reis Mags d’Orient que es farà a Tiana. Melcior, Gaspar i Baltasar vindran fins a la vila el pròxim 5 de gener, però no faran la tradicional Cavalcada. Enguany, la seva visita serà estàtica i repartida per tres punts diferents de Tiana.

La regidora de Cultura, Marta Guàrdia, explica que des de l’esclat de la pandèmia han estat treballant en diverses alternatives. Els dos escenaris que tenien més números eren aquesta benvinguda estàtica o un recorregut individualitzat amb cotxes pels carrers de Tiana:

 

Finalment, les mesures establertes pel PROCICAT han fet que es decantin per l’opció estàtica. Però en què consistirà? Guàrdia explica que els tres Reis Mags estaran ubicats en tres espais diferents del poble: Melcior a la Plaça de la Vila, Gaspar a la Catequística i Baltasar a l’Escola Tiziana:

 

Només es podrà fer una reserva en un dels espais i a una sola sessió, és a dir, s’haurà d’escollir el Rei que es voldrà veure per entregar-li la carta. Les entrades són per unitats de convivència, totalment gratuïtes i estaran disponibles a partir del dia 2 de gener a les dotze del migdia a través de la plataforma Entràpolis:

 

Els Reis estaran de deu del matí a dos quarts de tres del migdia i de quatre de la tarda a dos quarts de deu de la nit. Les reserves estan dividides en franges horàries de cinc minuts cada una.

Abans del dia 5 de gener, però, també es pot fer arribar la carta als Reis Mags de l’Orient a través de la bústia reial que hi ha instal·lada a la Plaça de la Vila, al costat de l’arbre. Allà també es troba una bústia per ficar els xumets que ja no es faran servir.

Marta López
Marta  López