Urbanisme | Viure a Tiana

La Comissió d’Habitatge treballarà per garantir unes assignacions justes a Can Gaietà

Els pisos de lloguer social de Can Gaietà. / martalopez

La regidora d’Urbanisme, Núria Garcia, va assegurar al ple d'aquest dimarts que havien de treballar entre tots a la Comissió d’Habitatge, no només l’equip de govern, per poder fer una feina i unes assignacions el màxim de justes possible al pisos de lloguer social de Can Gaietà. El contracte s'acaba a finals de desembre.

Marta  López | 07/03/2018 a les 22:22 0
 

El grup municipal de Junts per Tiana ha fet, en el ple d’aquest dimarts, tres preguntes dirigides a la regidoria d’Urbanisme, Núria Garcia. Una d’elles ha tingut a veure amb els pisos de lloguer social de Can Gaietà. Junts ha volgut saber què té previst l’Ajuntament quan, d’aquí a uns mesos, s’acabin els primers contractes de lloguer dels inquilins i les inquilines.

I és que el desembre d’aquest any acaba el contracte dels primers llogaters d’aquests pisos de lloguer social, que tenen una durada prevista de 5 anys. Junts, per tant, ha volgut saber si està previst designar nous arrendataris per aquests contractes, si s’ha informat els llogaters afectats de la decisió i si, en cas que un llogater/a decideixi finalitzar el contracte, quin és el procediment que s’està seguint per designar-ne de nous.

La Núria Garcia va explicar que l’Ajuntament es va reunir el 23 de febrer amb Visoren, l’empresa encarregada de la gestió d’aquests pisos, on van tractar, entre d’altres temes, com es duria a terme la finalització de contracte:

 

Garcia va afegir que la reunió es va fer juntament amb Serveis Socials i la regidora Núria Blasco, ja que els temes més urgents que s’havien de tractar eren socials: hi ha gent que té dificultats per fer front al pagament del lloguer.

Davant les preguntes que havia formulat el portaveu de Junts, la regidoria d’Urbanisme va assegurar que havien de treballar entre tots a la Comissió d’Habitatge, no només l’equip de govern, per poder fer una feina i unes assignacions el màxim de justes possible:

 

Per tot això, Garcia va emplaçar a reunir-se com abans millor:

 

Els requisits per accedir a un habitatge de lloguer social estan determinats en un document. Aquests seran els mateixos per als nous pisos que s’estan construint als Vessants 2, pisos que Garcia considera que serviran per donar noves oportunitats a aquells que ho necessitin:

 

Isaac Salvatierra va dir que la prioritat era mantenir la funció social d’aquests habitatges:

 

Salvatierra també va expressar la seva preocupació pel fet que la gestió de la llista i les assignacions dels nous arrendataris estigués a càrrec del concessionari, que és Visoren. Per tant, volia saber quines garanties hi havia que el procés d’assignació fos just:

 

La Núria Garcia, responent a la pregunta final de Salvatierra, va explicar quin era el procediment que s’havia de seguir per aconseguir accedir a un lloguer social i quines garanties hi havia:

 

Dues preguntes més

Junts va formular dues preguntes més. La primera estava relacionada amb la recepció del senyal de la TDT. Volien saber quines gestions s’estaven fent des de l’equip de govern amb l’operador Cellnex Tellecom, encarregat de la senyal, per resoldre els problemes de recepció que van denunciar aquests veïns.

La segona pregunta va tractar el tema de l’accessibilitat. Al ple del març de fa dos anys es va aprovar per unanimitat instar l’Ajuntament de Tiana a elaborar un Pla municipal d’accessibilitat universal. Malgrat això, assenyalava Junts, a hores d’ara aquest pla no s’ha començat ni a redactar. Per això, Junts volia demanar per què l’Ajuntament no vetllava pel compliment de les normes d’accessibilitat a les obres públiques que estan en marxa.

Marta López
Marta  López